To je to što me zanima!

Kažu da su crni psi zločestiji! Provjerite jesu li u pravu ili ne

Istraživanja provedena u skloništima za napuštene životinje širom svijeta pokazuju da se crni psi teže udomljavaju, a samim time i češće postaju žrtve eutanazije
Vidi originalni članak

Mnoga istraživanja provedena u skloništima za napuštene životinje širom svijeta pokazuju da se crni psi ( kao i crne mačke) teže udomljavaju, a samim time i češće postaju žrtve eutanazije.

Razlog? Hollywood i filmska industrija crne pse i mačke u većini slučajeva prikazuje kao agresivne i zločeste, dok su svijetle životinje gotovo uvijek te koje se prikazuje kao heroje. 

 Također, industrija hrane za kućne ljubimce u reklamama u većini slučajeva kao 'glumce' ne koristi crne pse. Sve to utječe na ljude prilikom udomljavanja. Bez razloga.

Kako bi crne pse prikazao u potpuno drugačijem odnosno pozitivnom svjetlu fotograf  Fred Levy pokrenuo je 'Projekt crni pas'.

Konkretno, pokrenuo je blog  na kojem objavljuje portrete crnih pasa različitih sudbina, a svaku fotografiju prati i tekst koji opisuje fotografiju. Naravno, manekeni su psi iz skloništa za napuštene životinja, s područja SAD-a.

Njegov rad nije mogao proći nezapaženo i do sada su priče o crnim psima objavili vodeći svjetski portali, ali i televizijske kuće.

Koliko je uspješan u svom radu možete pogledati na samom blogu ili na Levyjevom Instagram profilu.

Ovim putem pozivamo vas da ne nasjedate na stereotipe o crnim psima i mačkama jer boja dlake ne određuje karakter neke životinje.  


Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare