To je to što me zanima!

Kinezi otvaranjem psećih WC-a krenuli u borbu protiv 'dreka'

Za razliku od 'lijepe nam naše' svjetski primjeri pokazuju da rješavanju problema osim kaznama treba pristupiti i gradnjom pseće infrastrukture
Vidi originalni članak

Pseći drek nije problem samo u Hrvatskoj. Više ili manje uspješno s neodgovornim vlasnicima bore se u svim dijelovima svijeta. 

Za razliku od 'lijepe nam naše' svjetski primjeri pokazuju da rješavanju problema osim kaznama treba pristupiti i gradnjom pseće infrastrukture.

 Najnoviji primjer dolazi iz Kine, zemlje u kojoj se pse sve donedavno tretiralo uglavnom kao slasnu deliciju. Suočeni sa sve većim problemom psećeg dreka Kinezi su pooštrili kazne za neodgovorne vlasnike (80 dolara), ali najavili otvaranje 1200 javnih WC-a za pse koje će postaviti u blizini i duž gradskih pločnika.

 Kako piše portal Digital spy u južno kineskoj pokrajni Guangdon već je postavljeno 80 WC-a, a osim u Kini javni WC-i 2010. otvoreni su u Kolumbiji, a ima ih i u SAD-u i nekim euoropskim gradovima

Za kraj odgovor koji zanima većinu, a to je: Kako izgleda javi WC za pse? Nažalost četveronožni ljubimci nisu te sreće da dobiju 'high-tech' zahod poput onog što je u Zagrebu sagradio Milan Bandić. 

Morat će se zadovoljiti s komadom gradskog zemljišta koji je ograđen i/ili betoniran i napunjen pijeskom. Laički rečeno i psi su dobili svoje pješčanike, samo ne za igru, već za obavljanje nužde. 

Pitamo vas da li vama smeta pseći drek te kako bi riješili taj problem?


Idi na 24sata

Komentari 4

  • magdallenaa 09.02.2013.

    park iza moje zgrade je prepun pseceg izmeta...nemam nista protiv pasa ali imam protiv neodgovornih vlasnika

  • Cesarica07 08.02.2013.

    Neznam zašto me to odmah asociralo na sabor ?? Mislim da bi bila puuuno duža kolona pred WC-om :):)

  • Gušter_1 06.02.2013.

    Zvuči dobro,ali ljenčinama kojima se ne da samo sagnuti sigurno se neće dati ni voditi psa tamo.Ipak,dobro bi bilo uvesti,bar zbog onih vlasnika koji pokupe za svojem psom,bar kao nagrada da više ne moraju skupljati izmet.

Komentiraj...
Vidi sve komentare