To je to što me zanima!

Kućni ljubimci pozitivno utječu na komunikaciju među djecom

Pokazalo je to istraživanje na Sveučilištu u Queenslandu provedeno među 99 djece podijeljene u skupine po troje. Prvo su se igrala s igračkama, a zatim s zamorcima
Vidi originalni članak

Životinje na djecu koja boluju od autizma imaju veći utjecaj nego igračke. Pokazalo je to istraživanje koje je provela Marguerite O'Haire sa Sveučilišta u Queenslandu ( Australija).

U istraživanju je sudjelovalo 33 djece s dijagnozom poremećaja autističnog spektra ( engleski ASD) i 66 vršnjaka koji se normalno razvijaju. Bili su podijeljeni u skupine po troje. Prvo su se igrali s igračkama, a zatim s zamorcima.

- Prilikom druženja s vršnjacima i životinjama djeca koja boluju od autizma češće su se smijala, bila su pričljivija i više su gledali ostalu djecu, nego što je to bio slučaj kada su se igrali s igračkama- rekla je O'Haire.

Napomena: Za koju god svrhu nabavljali životinju morate znati da oni nisu igračke. One su živa bića koja također imaju osjećaje što je ovo istraživanje i pokazalo. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • bettyboop25 19.04.2013.

    Sve pohvale za ovaj članak,jer životinje itekako znaju poboljšati bolesna stanja kod djece,i odraslima također.! Uostalom imaš se brinuti za nekoga koji ti pruža neizmjernu ljubav.

  • InesPostružin 17.04.2013.

    Zami :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare