To je to što me zanima!

Kujica Meela zbog problema u ponašanju završila u zatvoru

Resocijalizacija i dresura psa u zatvoru trajala je između dva i tri mjeseca tijekom kojih je pas dijelio ćeliju sa zatvorenikom. Zajedno su učili pravila lijepog ponašanja
Vidi originalni članak

Nakon što su je zbog problema u ponašanju ocijenili kao psa koji nije za udomljavanje kujica Meela 'osuđena' je na zatvorsku kaznu. Izdržavala ju je zajedno s ljudima u zatvoru u Idahu.

Meela je ćeliju dijelila s pravim kriminalcima kojima su vlasti, baš kao i njoj odlučili dati drugu priliku.Kako piše lifewithdogs.tv riječ je o projektu u kojem psi kojima je potrebna resocijalizacija treniraju s za to osposobljenim osuđenicima.

 Resocijalizacija i dresura psa traju između dva i tri mjeseca tijekom koja pas doslovce živi u ćeliji sa zatvorenikom. Zajedno uče pravila lijepog ponašanja.

 Zahvaljujući projektu mnogi psi poput Meele koji zbog agresivnog ponašanja nikada ne bi bili udomljeni, već vjerojatno eutanazirani dobili su drugu priliku.

 Kao i zatvorenici kojima je pružena šansa da postanu društveno odgovorni. 

Napomenimo za kraj da je Meela je uspješno prošla obuku i danas živi s novom obitelji koju zabavlja s raznim trikovima koje je naučila.

Pitanje za raspravu: Što mislite o ovakvom 'kažnjavanju'?

Idi na 24sata

Komentari 1

  • bettyboop25 21.05.2013.

    Ne mogu vjerovati,morala sam pročitati nekoliko puta. Svaka čast onome koji je spasio kujicu.!

Komentiraj...
Vidi sve komentare