To je to što me zanima!

Ljubitelj životinja ili psihopat? U kući živio s 2000 životinja

Uhićenju je prethodilo neobično otkriće policije koja je u njegovoj kući pronašla dvije tisuće raznih životinja: pasa, mačaka, kornjača te raznih vrsta peradi.Neke su bile mrtve
Vidi originalni članak

Donald LeFleur vlasnik kuće u Lawtellu (Louisiana) uhićen je te će mu se suditi za okrutnost prema životinjama. 

Njegovom uhićenju prethodilo je neobično otkriće policije koja je u njegovoj kući pronašla dvije tisuće raznih životinja: pasa, mačaka, kornjača te raznih vrsta peradi. Neke su već bile uginule.

- Smrad je bio nepodnošljiv. Pilići su bili smješteni u malim sanducima i živjeli su u svom izmetu - izjavio je medijima Jessie Bellard koji je sudjelovao u akciji spašavanja životinja. Neke od njih bit će eutanazirane, dok je pred ostalima dugotrajno liječenje.

Prije nego krenete s optužbama za zlostavljanje životinja napomenimo kako je u ovom slučaju riječ o klasičnom primjeru kompulzivnog sakupljanja životinja odnosno psihičkom poremećaju. 

Osobe koje od njega boluju imaju potrebu sakupljati stvari ( u ovom slučaju životinje) ne videći u svojim postupcima ništa loše. Naprotiv, smatraju kako je njihova dužnost pomagati životinjama jer bi one inače uginule.

 Međutim takvo 'pomaganje' Izuzetno je opasno kako za oboljelog tako i za njegovu okolinu kojoj, u slučaju da dođe do zaraze prijete razne bolesti. Životinje kojima se pomaže u pravilu su osuđene na patnju jer ih se drži u neadekvatnim uvjetima, bez hrane i vode.

Originalni članak

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare