To je to što me zanima!

Majmun ne želi napustiti tijelo majke koju su ubili krivolovci

Na Facebook stranicama Wildlife Friends Foundation Thailand, organizacije koja se bavi spašavanjem divljih životinja objavljene su dirljive fotke koje diraju u srce
Vidi originalni članak

Članovi Wildlife Friends Foundation Thailand, organizacije koja se bavi spašavanjem divljih životinja na svojim Facebook stranicama objavili su fotke koje diraju u srce.

Nastale su prošlog tjedna, a prikazuju mladog majmuna koji ne želi napustiti majku koju su ubili krivolovci. Čvrsto je zagrlivši prilijepio se uz njezino beživotno tijelo.

Nažalost, ovaj siroti majmun nije jedini. Njegovu sudbinu dijele deseci tisuća životinja koliko ih svake godine krivolovci ubiju. 

Majke se ubijaju kako bi se njihova mladunčad mogla prodavati na ilegalnom tržištu nakon čega završavaju kao atrakcije u cirkusima, privatnim zoološkim vrtovima ili pak kao kućni ljubimci.

U konkretnom slučaju lovokradica nije imao sreće jer je uhvaćen na djelu te uhićen. Mališan s fotografije završio je u rukama dobrih i stručnih ljudi koji će se pobrinuti da ima 'sretno odrastanje'.

Financijsku, ali i pomoć oko skrbi ponudili su i članovi organizacije koja je objavila dirljive fotografije.

Nažalost, majku mu nitko neće zamijeniti.

Originalni članak

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 10.06.2015.

    Gadovi prokleti! Kako imaju srca učiniti to jadnoj životinji?

Komentiraj...
Vidi sve komentare