To je to što me zanima!

Maloljetni zlostavljači životinja registrirati će se kao i ubojice

Kako bi lakše nadzirao potencijalne ubojice FBI je okrutnost nad životinjama odlučio tretirati kao kazneno djelo prvog razreda u koji spadaju djela piromanije i ubojstava
Vidi originalni članak

Znate li što je zajedničko serijskim ubojicama poput Jeffreya Dahmera (osuđen za ubojstvo 17 ljudi), Alberta DeSalva ( osumnjičen za ubojstvo 13 ljudi) i Davidu Berkowitzu ( ubio šestero ljudi)?

Sva trojica tijekom djetinjstva zlostavljali su i ubijali životinje, da bi kasnije ( vjerojatno nakon usavršavanja) prešli na ljude.

Budući da je odavno poznato da su maloljetni zlostavljači životinja potencijalne ubojice FBI je odlučio okrutnost nad životinjama tretirati kao kazneno djelo prvog razreda u koji primjerice spadaju piromanija i ubojstva.

Do sada počinitelji koji su zlostavljali životinje bili registrirani u kategoriji manjih kaznenih djela ( npr. pogrešno parkiranje), a takve počinitelje teško je pratiti i nadzirati te naravno progoniti.

Sada se stvari mijenjaju. Svatko tko bude zlostavljao životinje od strane FBI -a bit će obilježen cijeli život. 

Poput registara pedofila i ubojica FBI će stvoriti i registar zlostavljača životinja. Osim djece i maloljetnih u njega će ulaziti svi zlostavljači, bez obzira na dob.

Bit će podijeljen u četiri potkategorije: zanemarivanje, namjerno zlostavljanje, organizirano zlostavljanje ( borbe pasa i pijetlova) te seksualno zlostavljanje životinja.

 FBI -u će to omogućiti lakše praćenje potencijalnih ubojica širom SAD - a. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Timmy2 14.10.2014.

    Koliko kod nas ima maloljetnih zlostavljača životinja??? Koliko smo primjera vidjeli?? Kod nas ne očekujem da će se neto dogoditi u dogledno vrijeme.

Komentiraj...
Vidi sve komentare