To je to što me zanima!

Ne viđa se često: Zmija za koju je mislio da je mrtva oživjela

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Da je riječ o rijetkom fenomenu potvrdili su i stručnjaci sa Sveučilišta u Marylandu. Pretpostavljaju da se radi o vrsti vodene zmije koja se usred zime odlučila sunčati
Vidi originalni članak

Tijekom sanjkanja sa sinom i uživanja u zimskim radostima Jake Claypoole iz američkog grada Stevenvillea snimio je neobičan prirodan fenomen, barem za ovo doba godine. 

Naime, na površini zaleđenog ribnjaka vidio je tri metra dugačku zmiju. Prvo je mislio da je mrtva, ali približavajući se istoj ona je 'oživjela'. 

Prema pisanju portala Myeasternshoremd.com Claypoole je zmiju promatrao dvadesetak minuta nakon čega je ista odlučila odgmizati u obližnje grmlje. 

Znao je da je u njegovom gradu ima zmija, ali nikad u životu ih nije vidio tijekom zime kako gmižu snijegom i ledom.

Da je riječ o rijetkom fenomenu potvrdili su i stručnjaci sa Sveučilišta u Marylandu koji pretpostavljaju da se radi o vrsti vodene zmije koja se zbog toplijeg vremena probudila iz 'zimskog sna' te očito odlučila sunčani dan iskoristiti za malo sunčanja. 

Nažalost to bi je moglo stajati glave jer ako ne uspije pronaći put  ispod zemlje, što je zbog snijega i leda zimi puno teže vrlo vjerojatno će postati plijen ptica koje će je pojesti.

Također, pogledajte:

Kako izgleda napad zmije koja može ubiti 16 ljudi

Kad zmije napadaju: Ovo je pet najgledanijih napada pitona

Upoznajte najotrovnije zmije Hrvatske

Najveća zmija na svijetu: Žrtve s njom nemaju nikakve šanse

Kako izgleda lov zmije teške i do 227 kilograma

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Marin Fabianni 25.02.2015.

    Iste, iste..........

Komentiraj...
Vidi sve komentare