To je to što me zanima!

Neobični kućni ljubimac: Gary je najveći glodavac na svijetu!

Njegovo ime je Gary, ima 50 kilogram, a iako glodavac, ovaj ljubimac živi poput psa. Vozi se u automobilu, s obitelji zavaljen u kauč gleda televizor, a zna i neke trikove
Vidi originalni članak

Možete li zamisliti da spavate s nečim vrlo sličnim štakoru, samo puno većih dimenzija?

 Upravo to uobičajeni je ritual Melanie Typaldos  i njezinog supruga Richarda iz Teksasa koji imaju neobičnog kućnog ljubimca - kapibaru, životinju poznatu i pod nazivom vodenprase.

Najveći glodavac na svijetu

 Riječ je o najvećoj živućoj vrsti glodavaca na svijetu. 

Njegovo ime je Gary, ima 50 kilogram, a  iako glodavac, ovaj ljubimac živi poput psa. Vozi se u automobilu, s obitelji zavaljen u kauč gleda televizor, a čak zna i neke trikove.

 Svog ljubimca usvojili su tijekom godišnjeg odmora u Venezueli. Od tada su nerazdvojni.

Dobro se slaže s drugim životinjama

- Mnogim ljudima je naš ljubimac neobičan, ali on se stvarno ne razlikuje od psa ili mačke. Pametan je i ljubazan te se poput svakog drugog ljubimca odaziva na svoje ime - rekla je Melanie Typaldos za thesun.co.uk.  

Dodaje kako se Gary odlično slaže sa svojim prijateljima  poput psa, mačke,konja i zečeva, također ljubimcima obitelji Typaldos. Jedini s kim se ne slaže su kornjače.

Gary 'educira' djecu

Kapibare u divljini veći dio dana provode u vodi, odlični su ronioci koji, ako na kopnu osjete opasnost, ispod vode mogu provesti do pet minuta.

Kako bi Gary mogao uživati u plivanju, njegovi vlasnici u vrtu su mu napravili bazen. 

Kada, kao većina ljubimaca ne uživa u maženju ova neobična životinja obilazi škole i djecu upoznaje o životu svojih divljih rođaka.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • troll_troll 24.06.2013.

    Stakoru? Nije ni najmanje slican stakoru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare