To je to što me zanima!

Nije montaža: I vjeverice jedu zmije! Pogledajte kako to rade

Američko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je na svojim Facebook stranicama fotografiju vjeverice kako jede zmiju. Snimljena je u nacionalnom parku u Teksasu
Vidi originalni članak

Vjeverice uglavnom, kad je hrana u pitanju povezujemo s biljnom ishranom ( voće i orašasti plodovi), ali fotografija snimljena u Guadalupe Mountains nacionalnom parku u Teksasu otkriva da se ove životinje vole počastiti i mesom. 

U ovom slučaju stradala je zmija koju je vjeverica pojela gotovo cijelu. Kako piše upi.com na meniju nekih vrsta vjeverica često se uz biljke nalazi i meso kukaca, mladih ptica, guštera, zmija te jaja različitih vrsta ptica.

U konkretnom slučaju riječ je o vrsti latinskog naziva Otospermophilus variegatus (rock squirrel). Mnogi ih smatraju najvećim vjevericama na svijetu, a  žive na području SAD -a i to uglavnom na stjenovitom području. 

Poznate su kao dobri penjači. Iako poput drugih vrsta može raditi nastambu na drveću puno češće to čine radeći gnijezda ispod samih stijena. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • DioraMarjanović 13.07.2015.

    Živa istin!One su otporne n njihov otrov(kad ih pojedu)zato što se razgradi u njihovom želucu.Vjeverice jedu i gljive muhre(također su otporne na njihov otrov).

  • Timmy2 12.07.2015.

    Vjeverici dobar tek!

Komentiraj...
Vidi sve komentare