To je to što me zanima!

Nikad vam ne bi palo na pamet za čim traga pas tragač Tucker

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Tucker je 'lovac' na kitove ubojice. Njegova zadaća je nanjušiti izmeta kitova ubojica te o tome obavijestiti ostale članove posade, biologe sa Sveučilišta u Washingtonu
Vidi originalni članak

Čuli se za pse tragače? Tragaju za ljudima, drogama, eksplozivima i mnogim drugim stvarima. I Tucker je pas tragač, ali vjerujemo da većini vas ne pada na pamet za čime on traga.

Da vas ne držimo u neizvjesnosti otkriti ćemo vam - Tucker je 'lovac' na kitove ubojice. Njegova zadaća je nanjušiti izmeta kitova ubojica te o tome obavijestiti ostale članove posade, biologe sa Sveučilišta u Washingtonu.

Naime, znanstvenici izmet kitova smatraju vrjednijim od zlata jer u njemu se nalaze podaci o tome što kitovi jedu, ali također posebnim tehnikama iz izmeta mogu dobiti DNA kita te saznati  njegovu dob, spol i mnoge druge korisne informacije.

Kao i svako podvodno blago i ovo je teško pronaći, ali ne i Tuckeru, mješancu labradora. Naučiti ga tražiti izmet bilo je relativno jednostavno odnosno prema riječima stručnjaka identično je traži li pas drogu ili nešto drugo. 

Sve će napraviti da to pronađe jer nakon pronalaska slijedi nagrada - igra s lopticom.

Ova priča je stara, ali lijepo je saznati nešto novo o psima.

Originalni članak

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare