To je to što me zanima!

Oprez! Trovači pasa ponovno su aktivni! Kako pomoći psu?

Nakon tri mjeseca mirovanja čini se da su se trovači pasa ponovno probudili. Svjedoče o tome najnoviji slučajevi iz Pule i Dugog rata. Pozivamo vas na oprez!
Vidi originalni članak

Nakon tri mjeseci mirovanja čini se da su se trovači pasa ponovno probudili. Svjedoči o tome najnoviji pokušaj trovanja u Puli.

Prema pisanju portala glasistre.hr  dogodilo se to na na Verudi, u šumici na Sisplacu iznad Uljanikovog stadiona koja vodi prema Lungomareu. Srećom, ovaj put trovanje je prošlo bez smrtnih posljedica. 

Upozorenje vlasnicima

Vlasnik je, naime, na vrijeme primijetio da je pas pokušao pojesti meso te ga je spriječio pa je pojeo vrlo malu količinu. Posljedica je bilo teško povraćanje i nemoć, no preživio je.

- Želio bih upozoriti vlasnike pasa da budu na oprezu. Moje pas je srećom preživio, no neki drugi možda neće biti te sreće - rekao je za Glas Istre  vlasnik labradora koji je pojeo otrovano meso na Verudi i koji kaže da je dobro pregledao komad mesa i vidio da se radi o nekoj mješavini mesa u koju je netko stavio otrov za štakore.

Veli da je meso pokupio i bacio ga u kontejner te pozvao policiju. Iz policije su mu kazali da će poslati nekog na taj teren, međutim, kaže da ne vjeruje da će se otkriti tko je ondje postavio meso. Počinitelje takvih djela, dodaje, gotovo nikad se ne otkrije.

Da je to istina govori i slučaj čitateljice koja nam se također požalila na novi slučaj trovanja. Kaže da su joj na području općine Dugi rat drugi put otrovali psa. Zvala je policiju koja je izašla na teren i napravila očevid.

Kako pomoći otrovanom psu?

Simptomi trovanja po jačini: drhtanje, slinjenje, proljev, teturanje i grčevi. 

Uočite li ih izazovite povraćanje psa,  ali samo ako je pas pri svijesti. Ako je u polusvijesti ili nesvijesti, a kod njega se izazove povraćanje pas se može ugušiti. 

OVDJE saznajte kako izazvati povraćanje? 

Ovim putem pozivamo vas da slučajeve trovanja ili pronalazak sumnjivih tvari prijavite policiji.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • bettyboop25 18.06.2013.

    Doslovno,gade mi se ljudi koji su u stanju to raditi. što su im životinje naudile,da ih na tako podmukli i i okrutan način lišavaju života.! Prije mjesec dana imala sam taj problem,pesek se otrovao štakorom koji je bio otrovan.! Brzo sam pozvala veterinara i spasili smo ga.! No,nemaju svi sreću.!

  • Crow_Hr 18.06.2013.

    Općenito ne razumijem kako se možeš svjesno i namjerno tako okrutno ponašati prema životinji. Slažem isto tako sa komentarom da jako veliki broj vlasnika ne pokupi i ne počisti za svojim psom, i to je jako ružno. Imam velikog psa uvijek ga vodim na povodcu i počistim za njim. Vrećice su barem u Rijeci gotovo po svim parkovima postavljene a osim toga pakovanje od ne znam ni ja koliko vrećica u DM-u je nekih smiješnih desetak dvadeset kuna. Jer i mene strahovito živcira kada su trotoari i parkovi prepuni pasjeg izmeta. Ali to kad vidiš onda lijepo izvrijeđaš vlasnika javno tako da se on onda crveni pred drugim ljudima a ne diraš jadnog psa. Nije on kriv, on ne može počisiti iza sebe.

  • Benstona 18.06.2013.

    Naše ljubimce svrstavaju u red štakora, koji im zagađaju "njihove" travnjake ili laju u svom dvorištu, ali to smeta okolnim čudovištima od susjeda. U najmanju ruku bi tu muku poželjela njihovim najbližima, kad se na ovakav okrutan i podmukao način nađu obračunavati sa slabijima od sebe.Jadno, sramotno i za svaku osudu. Kad se otruju, i kad veterinar napravi sve što je mogao, treba ih se pustiti u mračnu sobu na miru, neka spavaju, drhte, dahću, sline ali bez naše prisutnosti. Njihovi mišići se grče, oni nemaju kontrolu nad svojim tijelom i naše prisustvo ih samo uznemirava. Ja sam svoje štence od 6 mjeseci za 8 sati našla budne, vesele, spremne za igru, kao da se nije ništa dogodilo. Ali .....mogla sam naći i nešto puno tužnije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare