To je to što me zanima!

Osobno iskustvo: Zašto je psu jako važno odrastanje uz igru?

Ono najgore što možete učiniti meni i mojim najdražima, jest da odrastam bez igre, odvojen iz legla, naglo i rano. Tad ću se bojati i drugih pasa, pa ih napadati, režati i ...
Vidi originalni članak

Moji najbolji prijatelji već znaju da ću biti zaigrani veseljak, silno radoznao i aktivan psić. Još sam često sa svojom mamom, iako joj smetaju moji oštri zubići kad sišem njezino mlijeko. Ali, znaju to ljudi, ne treba me prerano odvojiti od mame. 

Ako se to učini, bit ću uvijek u strahu od odvajanja i samoće, često ću uporno i bezrazložno lajati ili zavijati, a vi ćete reći- plakati. No, ono najgore što možete učiniti meni i mojim najdražima, jest da odrastam bez igre, odvojen iz legla, naglo i rano. 

Tad ću se bojati i drugih pasa, pa ih napadati, režati i gristi, izbjegavat ću ih jer se neću znati igrati! Vama možda neće odmah biti čudno da nisam radoznao i znatiželjan pas, da nisam biće koje nerado istražuje. 

Ali to nije dobro! Baš kao što ne valja da razvijem odveć blizak odnos s vama, jer ću onda biti previše sumnjičav, pa i agresivan prema ostalim ljudima. 

Mislit ću da su mi svi prijetnja. Zato nemojte da budemo nerazdvojni, potičite me da sam istražujem, da sam lovim lopticu, a najviše od svega, kad budem stariji i veći, vodite me u šetnje!

Dnevnik pišu štenci uzgajivačnice Totegnac

Dnevnik šteneta:

Kako napraviti ukusan obrok za štene?

Iskustvo iz prve šape: Koja je razlika između pasa i vukova?!

 Dodirom ću u tebi stvoriti spoj ljubavi i sreće

 I 'bez' očiju i ušiju osjećam svijet oko sebe

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Timmy2 15.02.2014.

    Volim čitati ove članke u prvom licu jednine,kada govore psići o sebi.Čak znam pozvati starije članove obitelji te im pročitati članak.Da,veoma je važno da je psić uz svoju majku,točno se zna kada se mogu odvojiti.Imala sam psića,silno je cvilio kada je ostao sam po noći.Ustajala sam se i mazila ga,ali tek što sam otišla on je ponovno plakao. Volim ih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare