To je to što me zanima!

Ostali zatvoreni u automobilu: Vlasnik i pas umrli od vrućine!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zašto vozač automobila nije razbio prozor?! Nažalost, najveća opasnost u ovakvim situacijama je što se temperaturu samo nekoliko minuta višestruko povećava
Vidi originalni članak

Zadnjih nekoliko mjeseci pisali smo o nepažnji vlasnika koji su svoje ljubimce ostavljali same na suncu, zatvorene u automobilu odnosno o mogućim posljedicama takvih postupaka.

Nažalost, iz SAD-a nam dolaze loše vijesti o tragičnoj smrti vlasnika i njegovog psa koji su ostali zatvoreni u automobilu. 

Kako piše USAToday.com 72 -godišnji muškarac iz Teksasa i njegov shih tzu pronađeni su mrtvi u automobilu, a policija pretpostavlja kako su oboje doživjeli toplinski udar od kojeg su i umrli.

Svemu je navodno prethodio kvar na instalacijama automobila zbog kojeg muškarac nije mogao otvoriti vrata i prozore. Pomoć nije mogao pozvati jer kod sebe nije imao mobitel.

Mnogi će se zapitati: Zašto nije razbio prozor?!  Nažalost, najveća opasnost u ovakvim situacijama je što se temperatura u u samo nekoliko minuta višestruko povećava. Svaka minuta je zato važna za preživljavanje.

Ovaj primjer neka vam bude  ilustracija što se i vašim ljubimcima ( naravno i vama) može dogoditi ako 'samo na pet minuta' ostanu zatvoreni u automobilu po paklenim vrućinama.

Ovo su najčešće ljetne bolesti za ljubimce! Kako ih spriječiti?

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare