To je to što me zanima!

Ova riba osim u vodi živi i na kopnu! Ubija kornjače, ptice...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Završi li kao plijen u ustima neke životinje poput kornjače ili ptice raširit će bodlje koje joj služe za samoobranu te na taj način ugušiti predatora. Invazivna je vrsta
Vidi originalni članak

Riba koju možete vidjeti u videu pripada porodici grgeča, a iako duga samo nekoliko centimetara predstavlja veliku opasnost za životinje s kojima dijeli životni prostor.

 Naime, riba je to koja uz škrge ima i pluća što joj omogućuje da osim u vodi ( i slatkoj i slanoj) živi i na kopno ( do šest dana). 

Završi li kao plijen u ustima neke životinje poput kornjače ili ptice raširit će bodlje koje joj služe za samoobranu te na taj način ugušiti predatora. 

Sve navedeno zabrinulo je australske ekologe, nakon što je nedavno u australskim vodama otkriveno nekoliko primjeraka. Naime, riječ je o invazivnoj vrsti koja u Australiji nema prirodnih neprijatelja te predstavlja opasnost za ekosustav.

Riba potječe iz jugoistočne Azije, ali se zadnjih desetljeća raznim putevima proširila širom svijeta. Stručnjaci smatraju kako je u Australiju došla prateći ribarske brodove.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare