To je to što me zanima!

Ovo je i službeno 'najzločestiji' morski pas: Otkrivamo zašto

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zbog navodne fizičke sličnosti s zločestim mitološkim bićima 'goblinima' i ova vrsta morskog psa naziva se 'goblinima'. Žive na dubinama većim od 600 metara
Vidi originalni članak

Morske pse poput velike bijele psine krasi epitet 'najopasniji' dok morskog psa kojeg možete vidjeti u video mnogi smatraju 'najzločestijim' ( pod navodnicima).  

Naime, kao što možete vidjeti ovaj morskog psa izgledom se razlikuje od većine ostalih morskih pasa. Konkretno, imaju dugačku ravnu njušku s izbočenim ustima u kojima se nalaze oštri zubi.

Zbog navodne  fizičke sličnosti s zločestim mitološkim bićima 'goblinima' i ova vrsta morskog psa naziva se 'goblinima' ( zločestim morskim psima)

Za ljude su potpuno bezopasni, a i nisu baš druželjubive životinje o čemu govori činjenica da su jedini preživjeli članovi porodice Mitsukurinidae koja  je na zemlji živjela prije 125 milijuna godina do sada ulovljeni tek dva puta i to mrežama na dubini od 600 i više metara.

Iako su ulovljeni u vodama Meksičkog zaljeva izvorno žive u japanskim vodama gdje je vrsta prvi put i otkrivena ( 1987.).

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare