To je to što me zanima!

Paralizirani pas iako u kolicima pomaže autističnoj djeci

Sandy Lewers udomila je paraliziranog psa jazavčara kojeg je prije nekoliko tjedana netko bacio u smeće. On joj je to brzo vratio, pomogavši njezinoj autističnoj djeci
Vidi originalni članak

Paralizirani jazavčar Willie kojeg je prije nekoliko tjedana netko bacio u smeće preživio je zahvaljujući članovima Humane Societyja iz Tampa Baya. Spasili su ga i napravili kolica uz pomoć kojih je ovih dana krenuo u novi život.

Abcnews.go.com piše kako ga je udomila Sandy Lewers koja je u nedjelju posjetila sklonište za životinje. Iako nije imala namjeru udomiti psa lavež jazavčara osvojio ju je

- Čula sam jedinstven lavež kakav proizvode samo jazavčari i zatražila da mi pokažu psa. Vidjela sam ga i srce mi se rastopilo od nježnosti - Sandy opisuje prvi susret sa svojim novim ljubimce.

Zaposlenik Humane Societyja, organizacije koja se bavi zaštitom životinja rekao joj je kako je Willie prije nekoliko tjedana bačen u kantu za smeće u blizini njihovog skloništa. 

Razlog? Njegovom bivšem vlasniku očito se nije svidjelo što je Willijev rep i stražnje noge paralizirani. 

Unatoč tome Sandy Lewers odlučila je udomiti ovog psa koji ima oko sedam godina.

- Imam dvoje autistične djece, a već imam psa koji je bio u kolicima te sam znala u što se upuštam – izjavila je nova Willyjeva vlasnica koja već ima tri jazavčara, mješanca zlatnog retrivera i mačku.

Willie uči hodati uz pomoć invalidskih kolica, a u samo dva dana sprijateljio se s njezinom djecom.

- Willie je u tako kratkom vremenu pomogao našoj djeci, pogotovo kćeri da savlada neke ozbiljne senzorne probleme koje je imala – govori Sandy Lewers.

 To je iznenadilo članove skloništa koji kažu da nije uobičajeno da pas s takvim problemima traumatiziran bacanjem u smeće tako brzo prihvati nove vlasnike

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Timmy2 19.12.2013.

    Samo djeca i pas znaju što ih veže.Bravo za obitelj koja je udomila malog jazavčara.

Komentiraj...
Vidi sve komentare