To je to što me zanima!

Pas djetetu spasio život: Ovo je priča o pravom prijateljstvu

Ovo je priča za sve one koji smatraju da psu nije mjesto u stanu/kući, dok u njemu istovremeno živi beba. Da nije bilo ovog odanog psa tko zna kako bi priča završila
Vidi originalni članak

Stvarna priča o Lassie, najboljem čovjekovom prijatelju dogodila se u Južnoj Karolini. Pas je upozorio vlasnike kako dadilja zlostavlja njihovo dijete. Odlučili su mu vjerovati.

Kako piše gwaker.com Benjamin i Hope Jordan prošle godine preselili su se u Charleston te dadilji Alexis Khan povjerili čuvanje svog dva mjeseca starog sina.

- Nakon pet mjeseci 'dadiljanja'  primijetili smo da pas, svaki put kada bi se dadilja pojavila na našim vratima zauzima obrambeni stav prema našem djetetu. Bio je vrlo agresivan prema njoj, a nekoliko puta morali smo ga spriječiti da je fizički ne napadne - izjavio je Benjamin Jordan američkim medijima.

Tada su počeli sumnjati da nešto nije u redu. Ispod kauča sakrili su pametni telefon i odlučili snimiti što se događa u kući dok dadilja čuva bebu. Audio snimka potvrdila je njihove strahove.

- Čulo se psovanje na koje je dijete odgovaralo plačem i to sve jačim i jačim, dok plač nije postao bolan. Želio sam 'ući' u snimku, vratiti se u prošlost i spasiti sina - nastavlja otac. 

Dodaje kako je dadilja, da ih pas nije upozorio djetetu mogla učiniti svašta, pa i ubiti ga. 

Dadilja je naknadno, zahvaljujući audio snimci uhićena, osuđena na tri godine zatvora te prijavljena u registar zlostavljača djece zahvaljujući ćemu joj se zabranjuje rad s djecom.

Pas i mala beba u istom stanu? Zašto ne, ali važno je znati...

Idi na 24sata

Komentari 7

  • GordanModrušan 16.09.2013.

    Bravo za psa! Ovo je čisti primjer kako psi štite one koje vole; koji su "njihovi". Bravo!

  • MarijoZahratka 15.09.2013.

    Oduvijek mi je bila zagonetka ta povezanost između pasa i male djece...ovo je tipičan primjer kako naš najbolji prijatelj čuva i brani one koje voli i koji njega vole...drago mi je što je pas spasio to jadno dijete od vražje dadilje!!!

  • laurateri 14.09.2013.

    psi su najbolji :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare