To je to što me zanima!

Pas otrovanoj mački donirao krv i spasio od sigurne smrti!

Samo mililitar mačje krvi pogrešne krvne grupe može ubiti mačku. Kada je u pitanju transfuzija pseće krvi mačkama rizik je još veći. U ovom slučaju rizik se isplatio
Vidi originalni članak

Šest i pol godina star mačak Rory  iz Novog Zelanda bio je žrtva trovača mačaka. Iako je kod veterinara došao na vrijeme njegov vlasnik Kim Edwards saznao je lošu vijest. 

Njegov ljubimac uginut će ako pod hitno ne primi transfuziju krvi koje, kako to obično u takvim situacijama biva nije bilo. Barem ne mačje krvi.

Prema pisanju portala stuff.co.nz, darovavši mu krv od sigurne smrti spasio ga je pas labrador i veterinarka Kate Heller, koja nikada u svojoj karijeri nije radila nešto slično.

Naime, kako kaže samo mililitar mačje krvi pogrešne krvne grupe može ubiti mačku. Kada je u pitanju transfuzija pseće krvi mačkama rizik je još veći.

Budući da bi njegov ljubimac ionako uginuo vlasnik se odlučio na rizičan potez. Nazvao je prijatelja i njegovog labradora prevezao kod veterinara. 

Već sat vremena nakon transfuzije mačak Rory je počeo jesti i presti.Pa neka netko kaže da pas i mačka ne mogu bit prijatelji.

Pročitajte još zanimljivosti o psima i mačkama


Idi na 24sata

Komentari 1

  • Timmy2 22.08.2013.

    Moram priznati da je rizik bio velik,ali isplatilo se.!

Komentiraj...
Vidi sve komentare