To je to što me zanima!

PETA na mukama: Udomili 19, a uspavali 1647 pasa i mačaka

Organizacija koja se proslavila reklamama protiv ubijanja životinja i nošenja krzna pokušala se opravdati rekavši da je riječ o životinjama koje nije bilo moguće udomiti
Vidi originalni članak

Od 1877 napuštenih pasa i mačaka koliko je tijekom 2012. prošlo kroz njihovo sklonište u Virginiji, PETA najpoznatija svjetska organizacija za prava životinja udomila je samo njih 19. 

Dio njih vraćen je vlasnicima ili su ih vlasti smjestile u druga skloništa.

Čak 1647 životinja umjesto druge prilike dobilo je smrtonosnu injekciju. Preciznije, umjesto da ih udomi skoro 90 posto životinja PETA je eutanazirala. 

Prema pisanju Daily Maila, organizacija koja se proslavila šokantnim reklamama i performansima protiv ubijanja životinja i napadima na  mesnu te modnu industriju  pokušala se opravdati rekavši da je riječ o životinjama koje nije bilo moguće udomiti.

- Imamo malo ljudi koji se brinu o udomljavanju, a većina naših životinja su ljubimci od koje je društvo diglo ruke. To su agresivne ili životinje na samrti - izjavila je glasnogovornica PETA-e koja je za aferu optužila Centar za slobodu potrošača, neprofitnu organizaciju za koju se vjeruje da pod izgovorom da štiti potrošače ustvari štiti mesnu i industriju brze hrane. Smatraju da su namjerno krivo interpretirali podatke.

Na njihov odgovor nije trebalo dugo čekati. Aktivistima su uzvratili udarac izračunavši kako je PETA od 1998. od kada je njihovo sklonište osnovano do danas usmrtila ukupno 29 398 pasa i mačaka.

 - PETA je licemjerna organizacija koja obožava publicitet. S jedne strane svim sredstvima deklarativno se bori za prava životinja poput štakora i svinja, a s druge pak strane u praksi usmrćuje desetke tisuća pasa i mačaka povjerenih im za udomljavanje - odgovor je Centra za slobodu potrošača.


Idi na 24sata

Komentari 19

  • MisaeeCaulfield 30.03.2013.

    ovo nisu bas neki novi podatci, ako se malo potrudis mozes pronac podatke o petinom sakacenju. koliko macaka lutalica su pobili prije par godina? lako se naslikavat.

  • MarianaCerovečki 30.03.2013.

    Istina o PETA-i http://stop-specizmu.org/index.php/clanci/83-istina-o-peta-i

  • DeadlyWanderer 27.03.2013.

    PETA je živo sr*nje. Organizacija koja umjesto da potroši novce na životinje i njihovo zbrinjavanje, baca te pare na poznate osobe i kojekakve kampanje koje nemaju skoro pa ništa učinka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare