To je to što me zanima!

Pobjegao lopovima: Talijanski hrt pronađen 1448 km od kuće

Pretpostavlja se da ga je ukrao podstanar njegovih vlasnika koji je nesretnog psa nakon krađe cijelo vrijeme držao pod nadzorom. Sve dok mu pas nije pobjegao
Vidi originalni članak

Talijanski hrt Duaz nakon osam mjeseci ponovno je sa svojom obitelji. Kako je nestao i gdje je sve to vrijeme boravio ne zna se, ali njegovi vlasnici pretpostavljaju da ga je netko ukrao.

Prema pisanju portala Dogster.com petogodišnji ljubimac iz ograđenog dvorišta obitelji Dausman koja živi u Collinsvilleu nestao je u srpnju 2012. 

Unatoč opsežnoj potrazi u koju su se osim policije uključili volonteri udruga koje se bave udomljavanjem životinja, pas kao da je propao u zemlju. Osam mjeseci kasnije u 1448 kilometara udaljenoj Virginiji pronašli su ga djelatnici lokalnog skloništa za životinje. 

Nakon očitavanja čipa odmah su nazvali njegove vlasnike.

- Nakon što su me nazvali i rekli da su pronašli našeg psa počeo sam se tresti od uzbuđenja, a šestogodišnja kćerka, saznavši da je njezin ljubimac pronađen nije mogla prestati plakati – rekao je vlasnik pitajući kako je njihov ljubimac završio tako daleko. 

Pretpostavlja da ga je ukrao bivši podstanar koji je nesretnog psa nakon krađe cijelo vrijeme držao pod nadzorom. 

– Čim je uočio priliku pobjegao mu je. Kada su ga pronašli djelatnici skloništa on je ustvari tražio put kući – zaključio je sretni vlasnik.

Zlu ne trebalo, ako i vama nestane ljubimac pozivamo vas da o nestanku obavijestite policiju. Ostale savjete kako tražiti nestalog psa ili mačku možete pročitati OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare