To je to što me zanima!

Šaptač psima: Cesarov 'klijent' tijekom treninga napao susjeda

Predstavnici popularnog 'šaptača psima' potvrdili su da se napad dogodio i to tijekom savladavanja vježbe 'šetanje problematičnog psa'. Težina ozljeda za sada je nepoznata
Vidi originalni članak

Cesar Millan, popularni šaptač psima poznat po preodgajanju pasa koji imaju problema s ponašanjem ovih dana mogao bi se naći na udaru svjetskih medija i brojnih stručnjaka koji se ne slažu s njegovim metodama rada.

Zašto? Kako piše tmz.com jedan od Cesarovih 'klijenata', problematična njemačka doga tijekom treninga napala je susjeda. 

Da stvar bude gora šetao ju je, zajedno s drugim psima upravo Cesar Millan. 

Do ugriza je došlo tako što je susjed, također vlasnik psa njemačkoj dogi pružio dlan 'da ga ponjuši'. Umjesto da ga ponjuši, vjerojatno uzbuđen od treninga pas ga je ugrizao. 

Težina ozljeda ne zna se, ali ako uzmemo u obzir da je njemačka doga  'pseći Apolon težak do 60 kg one bi mogle bit ozbiljne.

Navedeni portal dodaje kako je Cesar susjeda otpratio u bolnicu odakle je nakon pružanja liječničke pomoći pušten kući.

Predstavnici 'šaptača psima'  potvrdili su da se napad zaista dogodio i to tijekom savladavanja vježbe 'šetanje problematičnog psa'. Iako se u članku ne navodi za pretpostaviti je da je svojim pokretima susjed preplašio psa koji je reagirao tako kako je reagirao. 

Očito niti planetarno popularni šaptač psima nije svemoguć. A pas će morati na popravni ispit poslušnosti...

Dodali bi da bi i susjed trebao naučiti da se ne prilazi nepoznatim psima, koliko god njihovi vlasnici tvrdili da pas ne grize. 

Tipična situacija poznata kao:  'Dobar je on! Neće vam ništa!'

Njemačka doga! Pročitajte iskustva vlasnice 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • lol86 24.07.2014.

    Epa nek tom susjedu bude lekcija za drugi put

  • DebeliMile 24.07.2014.

    Ja sam ga špricao vodom iz crijeva! Još se pohvališ da si psa zlostavljao i onda soliš pamet vlasnicima...

  • Lindy 24.07.2014.

    Koliko čitam, čovjek je sam prišao problematičnom psu i pružio dlan. Nije ga pas napao, samo mu je to zasmetalo..a to bi trebao svaki vlasnik psa znati da se ruka ne može pružiti svakom psu. Ja sam s psima odmalena i imam psa. I ne pada mi na pamet baš svakom psu prići i nek me onjuši....jednostavno osjetim da bi moglo biti riskantno. A pas je životinja, šta se njemu zbiva u mozgu, nitko ne može znati niti ga pitati. Cjenim rad g. Cesara. Neke scene što vidjela, primjenjivam javno u susretima s drugim psima koji slobodno šeću ulicama, a zaletavaju se na mog psića. Nek je teško takvog jednog divljaka, neodgojenog odmaknuti pokretima, a neki slušaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare