To je to što me zanima!

'Skriveni u mraku': Psi se bore zatvoreni u gepeku automobila

Borbe pasa dobile su moderniju, još okrutniju verziju. Umjesto u klasičnom ringu psi se bore skriveni u mraku prtljažnika automobila. Borba pasa traje 10 do 15 minuta
Vidi originalni članak

Borbe pasa širom svijeta održavaju se stoljećima. Od 16. stoljeća do danas pravila se nisu previše mijenjala. U malom ringu dva psa bore se jedan protiv drugog dok jedan ne klone. 

Tradicionalna pravila

Sudbina teško izranjavanog psa ovisi o ponosu vlasnika. Naime, on mora odlučiti hoće li borba trajati do smrti ili ne. Ako prizna da je protivnikov pas bio bolji, njegov 'ljubimac' bit će pošteđen, barem do druge borbe. U suprotnom mrcvarenje životinje nastavlja se 'do kraja'.

Krvavi sport kako mnogi nazivaju borbe pasa dobio je svoju moderniju verziju – 'trunking'. 

Nova pravila igre

Pravila su slična tradicionalnima, samo što se psi umjesto u klasičnom ringu bore u prtljažniku (gepeku) automobila. Tamo ih stavljaju vlasnici nakon čega prtljažnike zaključavaju i pale svoje bijesne automobile. 

Kako se ništa ne bi čulo glazba u automobilu pojačana je ' na najjače'. Dok oni divljaju prometnicama psi se 10 do 15 minuta bore. Mrtav pas se nakon toga izbacuje iz automobila, a pobjednika se slavi.

Iako se trend pojavio 2008. godine sve do nedavno 'trunking' je bio samo urbani mit o kojem svi pričaju bez konkretnih dokaza.

Nakon što su vlasti u Miamiju  prije desetak dana pronašli konkretne dokaze urbani mit postao je stvarnost.  Kako se on ne bi proširio vlasti su ga odlučile sasjeći u korijenu. 

Dokaz tome su brojne racije u kojima su otkrivene psi, najčešće pit bullovi, za koje se vjeruje da se uzgajaju za borbe pasa.

Opasne pasmine pasa! Opširnije

Idi na 24sata

Komentari 9

  • biberrr 21.05.2013.

    Sadistički manijaci,uživaju kad njihov pas kolje drugog psa,a ako bude sam zaklan ne puste ni suzu za njim,već ga vjerojatno psuju. Što reći,trebalo bi njih kao gladijatore poslati u arenu da se istrijebe.

  • AlenSimunkovic 18.05.2013.

    Svako takvo iživljavanje nad životinjama je zločin i trebao bi za posljedicu imat smrtnu kaznu. Osobama koje u tome uživaju niti jedan drugačiji oblik kazne neće promijeniti ponašanje niti shvaćanje da su i životinje živa i ravnopravna bića koja imaju pravo na dostojanstven suživot sa ljudima .Možeš i nemoraš imat kučnog ljubimca ,možeš i nemoraš voljet psa ili mačku itd. ali se moraš ponašat u skladu sa zakono.,Zbog toga b ise prijave za takva i slična nedjela trebale shvaćat puno ozbiljnije od institucija koje su za to zadužene -veterinarske inspekcije i policije a kazne se izvršavat odmah bez odgode.

  • Kristina- 16.05.2013.

    Odvratno. Neka se bore međusobno ako im je do borbe, a životinje koje nisu ni krive ni dužne neka puste na miru!

Komentiraj...
Vidi sve komentare