To je to što me zanima!

Ta divna stvorenja: Ova panda lažirala je trudnoću! Zašto?

Timaritelji pretpostavljaju kako je pametna životinja lažirala trudnoću. Zašto? Kako bi je smjestili u veći klimatizirani prostor i naravno, kako bi dobila pojačane obroke
Vidi originalni članak

Ako uzmete u obzir kako je rođenje beba pandi u zatočeništvu izuzetno rijedak slučaj možete samo zamisliti sreću zaposlenika Taipei  zoološkog vrta u Tajvanu nakon što je panda Yuan Yuan počela pokazivati simptome trudnoće ( nakon umjetne oplodnje).

Metro.co.uk piše kako su timaritelji primijetili kako 11 godišnja Yuan Yuan osim gubitka apetita ima 'zadebljanje' maternice, što su klasični simptomi trudnoće kod ove vrste životinja.

Nakon mjesec dana pretraga uslijedilo je razočarenje - otkriveno je da panda nije trudna. Timaritelji pretpostavljaju kako je pametna životinja lažirala trudnoću. Zašto? Kako bi je smjestili u veći klimatizirani prostor i naravno, kako bi dobila pojačane obroke.

Naime, i prije se događalo da pande lažiraju trudnoću ( promijene ponašanje). Na taj način, barem dok ne budu otkrivene dobivaju smještaj u klimatiziranim prostorima, više bambusa, voća i ostalih poslastica. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare