To je to što me zanima!

Program koji psima pomaže da pobijede strah od napuštanja

Sve će bit snimano i prilagođeno najnovijim digitalnim tehnologijama pomoću kojih će psi na televizijskom ekranu vidjeti pravu sliku, a ne 'treptanje na ekranu'
Vidi originalni članak

Puno radite i vaš pas je često sam kod kuće? Čekajući da se vratite depresivan je, zavija od tuge, uništava namještaj i ostali kućni inventar? 

Za sve vlasnike koji se susreću s ovim i sličnim problemima uzrokovanih ostavljanjem pasa samih kod kuće 1.kolovoza u SAD-u kreće zanimljiv projekt. 

Televizija za pse

DOGTV, televizija koja će prikazivati program samo za pse, podijeljen u kategorije. Primjerice kako bi smanjili razinu stresa i opustili ih psima će puštati program sa smirujućom glazbom, zvukovima i slikama.

 Budući da nije dobro da pas cijeli dan leži i čeka povratak vlasnika program za stimulaciju pomoću scena s drugim životinjama i drugim pokretnih objekata pse će se poticati da budu aktivni.

Program će kreirati veterinari i stručnjaci za ponašanje pasa, a njihove ideje u djelo pretvarati vrhunski producenti i snimatelji. 

Naravno, sve će bit snimano i prilagođeno najnovijim digitalnim tehnologijama pomoću kojih će psi na ekranu vidjeti pravu sliku, a ne kao do sada 'treptanje na ekranu'.

Kako vaši psi podnose samoću?

- Istraživanja pokazuju da se psi gledajući TV osjećaju bolje, pogotovo ako gledaju kvalitetan sadržaj stvoren samo za njih. Sve slike, zvukovi, kontrasti, zvučni i vizualni efekti i slične tehničke karakteristike našeg programa bit će prilagođene psećim, a ne ljudskim osjetilima vida i sluha - na svojim web stranicama navode osnivači DOGTV-a. 

Na taj način, potičući ih da budu aktivni unatoč tome što su sami kod kuće pomoći će im da pobjede mentalni umor, strah od napuštanja, depresiju i dosadu. 

Zanima nas kako vaši psi podnose samoću? Podijelite s nama vaša iskustva kako psima olakšati samovanje!

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Timmy2 14.07.2013.

    Prisiljena sam opisati svoje viđenje kada je u pitanju ostavljanje psa kod kuće.! Kako smo nedavno udomili psića koji je trebao završiti u azilu,a prije toga je živio uvjetno rečeno po farmama i ulici.! Ovo naglašavam jer mislim da se boji da ću ga ostaviti.! Iako on ne ostaje sam kod kuće,jer imamo i kujicu koja ga je prihvatila odlično.! Susjeda je neki dan rekla ,pa on plaće za tobom kao dijete.!Kada se približavam kući,vidim kako je proturio glavu ispod ograde i veseli se što me ugledao.! Možda s vremenom prestane cviliti.??

  • pupoljak 14.07.2013.

    Evo, imam pekinezericu koja " čuva" kuću, ne baš svaki dan, ali 2-3 puta tjedno po par sati. Uvijek joj ostavimo televiziju sa nekim primjerenim sadržajem za nju. Imam i monitor od video-nadzora prilagođen njenoj perspektivi tako da može pratiti događaje u dvorištu, a naj važnije je da joj je kompjutor dostupan, tako da je i to prilagpđeno njenim " potrebama" kako bi mogla surfati što redovito čini. Vjerujem da je zahvaljujući tome i stan u urednom stanju, kako ostavim, tako nađem.

Komentiraj...
Vidi sve komentare