To je to što me zanima!

Pogledajte kako izgleda zimski režim u zagrebačkom zoo vrtu

Životinje u svojim nastambama nisu ugrožene i bez obzira na vremenske uvjete uvijek dobivaju svoju hranu, naravno prema programu koji im propisuje nutricionist
Vidi originalni članak

Životinja koje žive u Zoološkom vrtu grada Zagreba zadnjih dana sjete se tek rijetki, oni  koji o njima brinu tijekom cijele godine. 

 Među njima su i Robert Kanizsai i Mirko Samardžija. Razbacujući sol iz 'tački' rekli su nam da su za njih, kao i za ostale zaposlenike životinje na prvom mjestu, bez obzira na vremenske uvjete. 

U to smo se uvjerili i sami prilikom današnjeg obilaska najpoznatijem zagrebačkom 'zvjerinjaku' u kojem niti medvjedi, zahvaljujući super uvjetima ne spavaju zimski san. 

Uz njih, na snježnoj idili uživali su vukovi, zebre, bizoni, morski lavovi i ostali stanovnici zoološkog vrta, ali i životinje poput kosova i vjeverica s one strane ograde koje iako tu ne žive povremeno navrate po svoj obrok.

- Životinje u svojim nastambama nisu ugrožene i  bez obzira na vremenske uvjete uvijek dobivaju svoju hranu, naravno  prema programu koji im propisuje nutricionist . Da li žele ići van ili ne prepušteno je njima - rekao nam je Tomislav Krizmanić, edukator u zagrebačkom zoološkom vrtu. 

Većina se ipak odlučila za topliju varijantu. Među radoznale životinje koje su unatoč  snijegu odlučile pozirati novinarskim objektivima, ali i rijetkim posjetiteljima poput obitelji iz Solina  bili su vukovi, bizoni, morski lavovi i nosati rakuni.

Pokušavajući djelatnike zoo vrta nagovoriti za 'ekskluzivu' da nam omoguće slikanje sa životinjam unutar nastambi ostali smo kratkih rukava, jer kako nam je objasnio edukator Krizmanić životinje, ako ih se uznemirava pate od stresa. 

Želite li vi osjetiti zimski ugođaj među brojnim životinjama i ponešto naučiti u subotu će se od 10 do 15 sati u Zoološkom vrtu grada Zagreba izrađivati hranilice za ptice i snjegovići inspirirani životinjskim svijetom. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • snajperista21st 19.01.2013.

    meni je zoološki u kući.........

  • VirtuOz_1 19.01.2013.

    Lepi nas zverinjak :) A za vas par kojima je zao vidjet zivotinje u kavezu,samo bi htio reci kako sam i ja vas istomisljenik i tako sam jednom prilikom razgovarao sa gore navedenim Tomislavom Krizmanicem glede tog zatocenistva i covjek mi je lijepo objasnio kako su te zivotinje u kavezu odmalena i da ih sad puste u divljinu sve bi umrle jer su naucene da se netko o njima brine. Al u svakom nije ih lijepo za vidjet zatocene :(

  • takoy 19.01.2013.

    zašto toliko smrdi u paviljonu majmuma i guštera, šta nemogu neku ventilacju ugradit ipak su to naši preci

Komentiraj...
Vidi sve komentare