To je to što me zanima!

Vaš pas ima buhe? Donosimo savjete za učinkovito čišćenje!

Koristite 'gusti' češalj koji je napravljen baš za tu svrhu - da njime na psu pronalazite nametnike poput buha i krpelja. Osim psa, od buha treba očistiti cijelo domaćinstvo
Vidi originalni članak

Buhe su velik problem kako za vlasnike tako i za njihove četveronožne ljubimce. Zašto? Buhe ne žive samo na psima, već po cijelom domaćinstvu. To znači da u borbi protiv krvopija nije dovoljno tretirati samo psa, već i  cijeli prostor u kojem pas živi.

Portal care2.com donosi savjete kako se učinkovito riješiti buha na prirodan način.

Redovito češljajte psa

Koristite 'gusti' češalj koji je napravljen baš za tu svrhu - da njime pronalazite nametnike poput buha i krpelja. 

Ako nećete pronaći sam nametnike sasvim sigurno ukloniti ćete nečistoću poput izmeta buha ( crne točkice) što je jedan od znakova koji pokazuje da vaš pas ima buhe. Češalj nakon upotrebe redovito perite.

Pse redovito kupajte

Buhe mrze vodu, a većina pasa srećom je voli. Pse redovito kupajte, a po potrebi tretiraje prirodnim šamponima protiv buha.

Redovito usisavajte domaćinstvo

Primijetite li buhe na vašem psu budite sigurni da ih ima po cijelom domaćinstvu. Prvi korak u borbi protiv istih je usisavanje stana. Ali oprez... Nakon usisavanja vrećicu od usisavača bacite u smeće ( izvan stana) jer buhe vole prašinu i vrećice od usisavača savršeno su im skrovište.

Perite i dezinsekcirajte pseći krevet/namještaj

Uz usisavanje, nužno je oprati sav namještaj i posteljinu, a pogotovo pseći krevet. Činite to vrućom vodom. 

Prirodna sredstva protiv buha

Autor ovog članka imao je problema s buhama u stanu i uz sve navedeno u borbi protiv istih koristio je Biokill, prirodno sredstvo protiv buha. Njime špricajte namještaj i posteljinu, a ne psa.

Vlasnici pasa na internetu navode kako u borbi protiv malih krvopija pomažu i sredstva protiv buha iz kućne radinosti poput mješavine jabučnog octa i vode. Pritom pazite da psa ne prskate po očima, ustima i ušima.

Iako veterinari često navode kako češnjak može bit opasan za zdravlje ljubimaca osobno u hranu svog psa stavljam malo češnjaka koji se pokazao učinkovit u borbi protiv buha i krpelja.

Jeste li ikad imali problema s buhama i kako ste ga riješili?

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ĐurđicaVađunec 10.02.2015.

    ¸mi smo se riješili buha kupali smo psa u čarliju super splahnuli s razređenim jabučnim octom

Komentiraj...
Vidi sve komentare