To je to što me zanima!

Vatrogasci i volonteri pobijedili Sandy i spasili stotine životinja

U spašavanju životinja radom, donacijama novca, hrane za kućne ljubimce, kreveta, deka i ostalih potrebnih stvari sudjelovali su vatrogasci, spasilačke službe i volonteri
Vidi originalni članak

Za razliku od Katrine u kojoj su stradali brojni kućni ljubimci Sandy nije imala šanse u borbi protiv ljudi koji su riskirajući vlastite živote spasili stotine pasa i ostalih životinja koje su u strahu od 'oluje svih oluja' pobjegle od svojih vlasnika. 

Skloništa za evakuaciju

Portal Lifewithdogs piše kako su skloništa za evakuaciju otvorena u Connecticutu, New Yorku, New Jerseyu, Pennsylvaniji, Delawareu, Marylandu i Virginiji, a ako za njih nije bilo mjesta u skloništima za životinje smješteni su u 'pet friendly' skloništa za ljude. Mnogi psi nažalost nisu stigli do skloništa jer su prestrašeni kaosom pobjegli od svojih vlasnika, a u tijeku je i njihovo spašavanje u kojem sudjeluju vatrogasci, spasilačke službe i volonterske udruge za zaštitu životinja.

- Dvije žene došle su do nas uplakane i u panici jer nakon što im je rečeno da se moraju na brzinu evakuirati nisu znale gdje sa svojim psima i mačkama. Kada smo im rekli da ćemo ih zaštiti odahnuli su i bili zahvalni. Uvjerili smo ih da će životinje s nama biti u redu te da će ih nakon što oluja prođe moći odvesti svojim kućama- govori Diane Robinson iz American Humane Association koja zajedno s kolegama u 25-metarskom kamionu putuje Pennsylvanijom i sudjeluje u sakupljanju životinja. 

Volonteri pomažu radom i donacijama

U spašavanju sudjeluju i članovi ASCPA.org, najveće američke organizacije za zaštitu životinja koji sve vlasnike i njihove ljubimce koji su ostali bez krova nad glavom putem svoje web stranice, ali i društvenih mreža pozivaju da smještaj potraže u nekom od njihov prihvatnih centara za žrtve smještenih širom New Yorka. 

Osim žrtava pozivu su se odazvali volonteri koji svojim radom i donacijama novca, hrane za kućne ljubimce, kreveta, deka i ostalih potrebnih stvari pomažu u spašavanju životinja.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • ostvaren 05.11.2012.

    svaka čast! respect!

  • Brb 04.11.2012.

    Nikad mi nece bit jasno to ostavljanje zivotinja. Grozno, ja bi prva da se takvo nesto dogodi pruzila utociste i zivotinjama s ulice, a ne ostavljala i svoje. Prestrasno. Svaka cast volonterima i vatrogascima.

  • Gušter_1 03.11.2012.

    Bravo,svaka im čast.Kad je vrijeme loše,treba pomoći onima koji se ne mogu skloniti u kuću ili pobijeći daleko.

Komentiraj...
Vidi sve komentare