To je to što me zanima!

Velika Britanija: Divlje životinje ne smiju nastupati u cirkusima

Veterinari su podržali odluku o zabrani smatrajući kako 'u britanskom društvu nema mjesta zabavi koja uključuje iskorištavanje divljih životinja u putujućim cirkusima'
Vidi originalni članak

Lavovi, tigrovi, slonovi, zmije i ostale divlje životinje od prosinca 2015. godine više se neće smjeti iskorištavati u cirkusima na području Velike Britanije.

Odlučio je to u utorak Donji dom britanskog parlamenta. Miror.co.uk piše kako je to velika pobjeda aktivista za prava životinja koji vladu godinama pritišću da zabrane iskorištavanje divljih životinja. 

Do danas, ministri su se opirali takvoj odluci strahujući od tužbi vlasnika cirkusa. Dio njih zalagao se za kompromisno rješenje odnosno da se umjesto potpune zabrane uvedu oštriji propisi o 'uvjetima držanja divljih životinja u cirkusima'.

 Zabrana je ipak donesena, ali tek od prosinca 2015. Prema riječima Davida Heatha, ministra poljoprivrede to je razuman rok da cirkusi svoje poslovanje prilagode novim pravilima i postojeće točke sa životinjama zamijene novima. 

Peter Jones, predsjednik Udruženja veterinara Velike Britanije pozdravio je odluku rekavši kako 'u današnjem društvu nema mjesta zabavi koja uključuje iskorištavanje divljih životinja'. 

- Podržavamo ovu odluku je smatramo da 'pripitomljene' divlje životinje u putujućim cirkusima ne mogu zadovoljiti svoje potrebe - dodao je predsjednik Udruženja. 

Udruge za zaštitu životinja pozdravile su donošenje 'odluke o zabrani', apelirajući da se zabrane počnu provoditi što je prije moguće. 

Obavezali su se da će zajedno s veterinarima postojećim životinjama koje nastupaju u britanskim cirkusima pronaći adekvatan smještaj.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Dream Hope 29.04.2013.

    Napokon!!!!!!!!! I prije su to trebali ukinut!!!!!!

  • bane13 18.04.2013.

    stoka odvratna cirkuska koja samo iskorištava.. puj!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare