To je to što me zanima!

Vlasnica zbog lajanja svog psa mora platiti 3,38 milijuna kuna!

U tužbi napisanoj na 36 stranica susjed je napisao je kako je pas Cawper poznat po grubom i eksplozivnom lajanju koje njemu uzrokuje 'duboke emocionalne probleme'
Vidi originalni članak

Vjerujemo da svi znate za psa Medu kojem se sudi zbog glasnog lajanja. Dok sud ne donese konačnu presudu pas u vremenu od 20 do 8 sati ujutro ne smije bit na dvorištu, već u zatvorenom prostoru, u konkretnom slučaju u podrumu.

Vlasnica psa Cawpera iz današnje priče nakon sudske presude našla se u puno većim problemima. Kako piše whnt.com  Amerikanka Denise Northon poput Medinog vlasnika našla se optuženičkoj klupi pod optužbom da njezin pas laje preglasno.

Konkretnije, u tužbi napisanoj na 36 stranica susjed koji je tuži napisao je kako je njezin pas Cawper poznat po grubom i eksplozivnom lajanju koje njemu uzrokuje 'duboke emocionalne probleme'. Sudu je naveo kako pas laje jačinom 128 decibela što je jednako zujanju motorne pile ili udaru groma.

Kao naknadu za duševne boli zatražio je i sudski dobio 500 tisuća dolara ( 3,4 milijuna kuna)!

Treba napomenuti da tužena susjedove optužbe nije shvaćala ozbiljno, a ovako vrtoglavu kaznu sud je propisao jer se ista nije željela pojaviti na sudu. Budući da nije pružila dokaze da susjed nije u pravu sudu nije preostalo ništa drugo nego presuditi u korist tužitelja.

Kaznu još nije platila jer je nakon što je shvatila da je stvar postala ozbiljna svoju stranu priče odlučila objasniti u žalbenom postupku. I pokušati srušiti presudu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Geronimo V 14.02.2015.

    Obzirom da je vlasnica psa ignorirala pritužbu susjeda i nije se odazvala sudu, neka sada lijepo plati. Taj isti susjed je mogao kriomice ubiti psa što mu baš ne bi bilo na časti i za što bi sigurno dobio zatvorsku kaznu ali ako pogledamo kako lavež psa može utjecati na kvalitetu života, čovjek je totalno u pravu. Da se razumijemo, obožavam pse i životinje!

  • CptNemo 14.02.2015.

    Psi laju. To im je posao. A ovakve sumanute tužbe se efikasno rješavaju jednako ludim ako ne i luđim kontratužbama , samo treba imat vremena, nešto love ( ako nisi pravnik) , i živaca. to jest, ne toliko živaca, ako ti je sve to zabavno kako ćeš drugu stranu strpat u ludnicu ako ne popusti u tužbi - jer ćeš dokazati , tj. oni već dokazuju da lik ima "teških emocionalnih problema" - pa kao takav nije sposoban za samostalan život BEZ skrbnika. Svaki mač ima dvije oštrice, zar ne?

  • leucitus 14.02.2015.

    To je zapravo najnezgodnije kod psa, i čak i meni smeta ako krene pas lajati tako pa mi zvoni u glavi, pa kada je tako u dvoristu, iako je samo kratko vrijeme svaki dan malo trci dok nosim drva, zna lajati tako pa se ljudi boje uci u dvoriste, pa je malo neprikladno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare