To je to što me zanima!

Vlasnik ste mačke? Otkrivamo kako vas ljubimica doživljava

Jeste li se ikada zapitali kako vas vaši ljubimci doživljavaju?! Kada su mačke u pitanju britanski biolog John Bradshaw tvrdi da vas vaša mačka smatra mačkom
Vidi originalni članak

Većina vlasnika svoje ljubimce doživljava kao vlastitu djecu - kupuju im hranu, maze ih, čiste i općenito prema njima odnose se kao prema djeci. 

No, jeste li se ikada zapitali kako vas vaši ljubimci doživljavaju?! Kada su mačke u pitanju britanski biolog John Bradshaw tvrdi da vas vaša mačka smatra mačkom - samo većom od sebe. 

Potkrepljuje to činjenicom da se mačke prema svojim vlasnicima kojima žele iskazati ljubav odnose kao prema drugim mačkama ( dizanjem repa i češanjem o ljudske noge). Time im daju do znanja da žele bit prijatelji.

Bradshaw koji se proučavanjem životinja bavi 30 godina kaže da interakcija ljudi s mačkama traje duže ako ju je započela mačka.

 Vlasnicima zato savjetuje da mačkama uvijek daju vremena i prije maženja pričekaju da ih mačka pozove na maženje dizanjem repa. 

Tek nakon toga trebalo bi doći do prvog kontakta. U suprotnom mačke se neće osjećati ugodno i jedva će čekati da prekinu maženje.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare