To je to što me zanima!

Mačke ne vole ljudsku glazbu! Poslušajte prave mačje hitove

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Najnoviji projekt Sveučilišta u Wisconsinu bio je skladati glazbu za mačke koja se razlikuje od one koju volimo slušati mi ljudi. Poslušajte jesu li u tome uspjeli ili ne
Vidi originalni članak

Kaže se da se o ukusima ne raspravlja, a  u prilog tome govori i najnovije istraživanje znanstvenika sa Sveučilišta u Wisconsinu. Konkretnije, ako ste vi ljubitelj Severine to je vaša stvar, ali to ne znači da tu glazbu voli i vaša mačka.

Naime, znanstvenici su dokazali da ljudi vole slušati glazbu koja je slična spektru boja ljudskog glasa te ima tempo sličan otkucajima ljudskog srca. 

Vođeni tom logikom znanstvenici u suradnji s kompozitorima komponirali su mačju glazbu koja proizvodi zvukove poput predenja ili pak mijaukanja drugih mačaka. Tako su nastale tri mačje balade.

Učinkovitost mačjih hitova testirana je na uzorku 47 mačaka koje baš i nije oduševila klasična glazba komponirana za ljude, tvrde znanstvenici koji su radili na ovom istraživanju. S druge pak strane, mačja glazba privukla im je više pozornosti.

Kako su reagirale na mačju glazbu možete vidjeti u galeriji iznad članka!

Originalan članak

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Timmy2 08.03.2015.

    Bez oduševljenja,molim:- )))) Prije nekoliko dana gledala sam video i malog boxera kako rokće.Moj pas je došao do mene uznemiren,i glavu je usmjerio u zvučnik,dok sam ja mislila da gleda monitor.Znaju oni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare