To je to što me zanima!

Zadarske 'lutalice' sakupljat će tvrtka iz Zagrebačke županije

Posao zbrinjavanja zadarskih pasa i mačaka lutalica dodijeljen je Veterinarskoj ambulanti Pokupsko Cerje čije sklonište se nalazi u okolici Velike Gorice
Vidi originalni članak

Kako funkcionira hrvatski sustav zbrinjavanja napuštenih životinja najbolje oslikava najnoviji zadarski slučaj. 

Naime, posao sakupljanja i zbrinjavanja zadarskih pasa i mačaka lutalica dodijeljen je Veterinarskoj ambulanti Pokupsko Cerje čije sklonište se nalazi u okolici Velike Gorice. 

Prema pisanju Zadarskog lista nezadovoljan radom dosadašnjeg azila Grad Zadar odlučio je okrenuti  novu stranicu u zbrinjavanju napuštenih ili izgubljenih životinja. Prvo je sa šibenskim skloništem As-eko ugovorio posao hvatanja i zbrinjavanja napuštenih pasa, a očito nezdovoljan i njihovom učinkovitosti  putem javnog natječaja izabrao je novog partnera. Zanimljivo, tvrtka As-eko jedina se uz dobitnika posla javila na natječaj čije otvaranje ponuda nije bilo javno.

Pročelnik zadarskog Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Mario Pešut u cijeloj priči ne vidi ništa sporno jer 'ima informaciju' kako je vlasnik ambulante kojoj je grad dodijelio proračunski novac  na području Novigrada počeo graditi azil za pse, iako misli da djelatnicima ambulante iz Pokupskog Cerja da je potrebno ne bi bilo problem doći do Zadra. 

Iako je sve po zakonu apsurdno je da ako netko od građana pronađe izgubljenu životinju u Zadru istu prema Zakonu o zaštiti životinja mora prijaviti Skloništu koje se nalazi u Pokupskom Cerju, a isto to sklonište mora ih primiti i pokupiti. Na to ih obvezuje Zakon.

Pitanja su samo kako i koliko uspješno?! I dok zadarski čelnici mijenjaju partnere napuštenih životinja je sve više. 

Želite li pomoći nekoj od napuštenih maca ili pak udomiti psića pozivamo vas da posjetite našu  rubriku UDOMI ME!




Idi na 24sata

Komentari 3

  • mazaluna 24.02.2013.

    Sramota za Zadrane,više se brinu za orgulje i ostale gluposti umjesto za životnje.U Dalmaciji ako nije za jelo ,neće hraniti kućne ljubimce.

  • ming 18.02.2013.

    Uvijek se iznenadim kako se iznova mogu cuditi nebulozama .

  • MirtaBrkulj 18.02.2013.

    Pitanje je sto ce se dogoditi sa psima koji se trenutno nalaze u no-kill azilu u Zadru, sad kada se otvori sinteraj.. (slike tih pasa mozete vidjeti tu https://www.facebook.com/zadarski.azil?ref=ts&fref=ts)

Komentiraj...
Vidi sve komentare