To je to što me zanima!

Kako gluhonijemi komuniciraju s ljubimcima?

Gluhonijema Kim Silva znakovnom jeziku poučavala je ljude, a nakon odlaska u mirovinu isto je odlučila naučiti svoje mačke. Za sve je kriva udomljena maca Bambi
Vidi originalni članak

Gluhonijema Kim Silva bila je zaposlena u American School for the Deaf u kojoj je ljudima pomagala učiti znakovni jezik. Nakon što je prestala raditi u školi učenje je nastavila u vlastitom domu, piše Huffington Post. No, umjesto ljudi njezini novi učenici postale su njezine mačke.

Za sve je kriva također gluhonijema mačka Bambi koju je vlasnica pronašla na internetu. Kim je bila sigurna da će svoju novu ljubimicu moći naučiti znakovni jezik te s istom komunicirati kao s primjerice gluhonijemom osobom.

 Ipak, prije nego je Bambi došla u njezin dom znakovni jezik je pokušala naučiti već postojeće ljubimce, također mačke.

- Bobcat je odmah sve shvatio te brzo naučio znakovni jezik , dok je stariji Bear bio potpuno nezainteresiran - govori Kim. Dodaje da je i Bambi poput Bobcata vrlo brzo shvatio znakovni jezik.

Konkretnije, njihova vlasnica naučila ih je kako izgledaju znakovi za naredbe: daj pet, daj šapu, dođi, sjedni, stani, igra i ostale klasične mačje naredbe.

Kako to izgleda u praksi možete pogledati u videu.


Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare