To je to što me zanima!

Želio snimiti lešinare, ali snimio nešto što se rijetko viđa!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Renata Leite Pitman s Duke Universityja koja surađuje s National Geographicom u 14 godina koliko se bavi proučavanjem ove vrste s njom se uživo susrela samo pet puta
Vidi originalni članak

Prašume Amazone u sebi skrivaju mnoga tajanstvena stvorenja za koja mnogi ljudi niti ne znaju da postoje. 

Jedno takvo, amazonskog kratkouhog psa  u Peruu je snimila GoPro kamera  koju je na području Amazone postavio biolog Lary Reeves.

 Kako bi snimio gozbu ptica - kraljevskih lešinara u blizini kamere postavio je tijelo uginulog pekarija ( životinja slična divljoj svinji). 

- Dvadeset minuta nakon što smo postavili kameru i otišli na mjesto gdje smo postavili lešinu došao je pas, ali se nije dugo zadržao jer je u blizinu lešine otkrio našu kameru - objašnjava Reeves.

Stručnjaci objašnjavaju kako nije čudno što je pas vrlo brzo otkrio da ga snimaju jer je riječ o plahim i opreznim životinjama koji se rijetko viđa.  Tamno krzno omogućuje im skrivanje od predatora, a preživljavanje im olakšava izražen njuh. 

Upravo pomoću njega pas kojeg možete vidjeti na snimci otkrio je da se na kameri nalaze ljudski mirisi što je ovoj životinji bio dovoljan znak da napusti mjesto snimanja.

Ekologinja i veterinarka Renata Leite Pitman s Duke Universityja koja surađuje s National Geographicom u 14 godina koliko se bavi proučavanjem ove vrste s njom se uživo susrela samo pet puta. 

Budući da je riječ o rijetkoj vrsti o njoj se zna vrlo malo, ali jedno je sigurno - najveći neprijatelj im je čovjek koji krčenjem prašuma uništava njihovo prirodno stanište.

Snimku pogledajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare