To je to što me zanima!

Ženka kita zbog 'seksa' srušila Guinnessov rekord! Čestitamo

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Kako piše CNN riječ je svjetskom rekordu - najdužoj migraciji sisavaca u povijesti. Dosadašnji Guinnessov rekorder tijekom sezone parenja prešao je 16 000 km
Vidi originalni članak

Koristeći uređaje za satelitsko praćenje znanstvenici iz Rusije i SAD-a  pratili su putovanje Varvare, devetogodišnje ženke zapadnog sivog  kita od istočne obale Rusije do Meksika i Kalifornije ( i natrag) te izračunali da je u potrazi za partnerom prešla 22,5 tisuće kilometara.

Kako piše CNN  riječ je svjetskom rekordu - najdužoj migraciji sisavaca u povijesti. Naime,  dosadašnji Guinnessov rekorder bio je grbavi kit koji je tijekom sezone migracije prešao 16,5 tisuća kilometra.

Nažalost, iz ovog rekorda krije se jedna  tužna priča jer vrsti zbog naftnih istraživanja  u Rusiji prijeti izumiranje. Trenutno ih ima 180 jedinki. Ilustracije radi o kakvom problemu se radi govori podatak da istočnih sivih kitova ima 20 tisuća.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • hende007 22.04.2015.

    Naglasak je kao i obično na svjetskom rekordu, a mnogo važniji podatak je spomenut samo usput, ovoj vrsti prijeti izumiranje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare