To je to što me zanima!

Luka Nižetić planira otvoriti pečenjarnicu - Luka i ćevapa

Prošle godine zagrebački Jarun ugostio je prvi u nizu 'Narodni roštilj uz Pik'. Kruha, igara, piva i roštilja, i sve to uz najbolju domaću glazbu u organizaciji Narodnog radija
Vidi originalni članak

Svi koji su sumnjali u kulinarske vještine DJ – a narodnog radija Dalibora Petka bili su zabludi. Pljeskavice i ćevapčići s njegovog roštilja bili su naime pravi hit. Možda je tome razlog i činjenica da mu je u pomoć pritekao pjevač Luka Nižetić. Domaćin Davor Dretar predložio je luki da se baci u biznis kada mu pećenje već tako dobro polazi za rukom. Luki se ideja svidjela. Pećenjarnica nikad dosta, a Lukina bi nosila i vrlo simpatičan te znakovit naziv 'Luka i ćevapa'.  Kao vrsni poznavatelj tematike Luka je zaslužio i mjesto u žiriju za ocjenjivanje najboljeg roštilja. 

Veselom se društvu pridružio i Mario Valentić. Kao osobni trener, Mario u malom prstu nosi sve znanje o važnosti raznolike prehtrane pa su tako na meni uvedene i tikvice sa žara. Dečkima se za roštiljem ubrzo pridružio i bivši plivački as Gordan Kožulj koji ja na Narodni roštilj na Jarunu navratio više zbog dobre atmosfere i društva. Priznao je naime kako nije gurman i ne voli kuhati, ali kao i svi prisutni na roštiljadi Narodnog radija dobro zna kako je roštilji prije svega mjesto za dobru zabavu, druženje i uživanje.

Roštilj park je ugostio i nekoliko sportskih nadmetanja, a najvažnija je naravno bilo ono u pripremanju roštilja. Pet ekipa oboružanih tajnama pacanja, okretanja i polaganog pečenja raznoraznih mesnih prerađevina borilo se za vrijedne nagrade, a prvo je mjesto odnijela ekipa znakovitog naziva 'Manje je više'. Šesteročlani tim činilo je šaroliko i internacionalno društvo sa relacije Tomislavgrad – Basel – Zagreb – Vinkovci koje na okupu naravno održava redovito druženje uz roštilj. Do Zagreba su potegnuli samo kako bi mogli sudjelovati u ovom natjecanju.

Idi na 24sata