To je to što me zanima!

Memorijalna regata Boris Ankon 2014.

Klub jedrenja na dasci "Zagreb" organizira memorijalnu regatu Boris Ankon 2014 dana 04.10.2014. na Velikom jezeru u SRC Jarun kod Doma tehnike
Vidi originalni članak

Regata će se odvijati u terminu između 12 i 17 sati i to u dvije discipline: "course race" gdje će se jedriti po zadanom pravcu i "low wind freestyle" gdje će natjecatelji morati zadiviti regatni odbor i prisutne gledatelje slobodnim elementima na dasci.

U slučaju nedostatka vjetra, klub će se pobrinuti da se natjecanje održi na neki drugi način, bilo na vodi ili na kopnu. Svrha regate je okupiti što veći broj zaljubljenika u ovaj sport i približiti ga ljudima koji s istim nisu upoznati, a sve u čast našem prerano preminulom članu i prijatelju Borisu Ankonu.

Nakon regate svi prisutni će imati mogućnost upoznati se s ovim divnim sportom i opremom, popričati s natjecateljima i instruktorima i družiti se u klupskoj atmosferi uz malu zakusku.

Regata će biti otvorenog tipa i mogu se natjecati svi s dobrom voljom i znanjem plivanja.

Klub jedrenja na dasci "Zagreb" osnovan je 1981. godine i prvi je hrvatski klub jedrenja na dasci. Danas funkcionira kao član tehničke zajednice i član zagrebačkog sportskog saveza. Klub godišnje odradi preko 100 tečajeva i približi ovaj sport i djeci i odraslima. Kroz stalne izlete i organizirana druženja razmjenjuju se iskustva i napreduje u pogledu jedrenja. Tako KJD "Zagreb" danas ima šest aktivnih natjecatelja u kupu RH od kojih su neki i bivši državni prvaci, a većina ih je u prvih 10 natjecatelja u kupu RH.

Velika hvala sponzorima utrke koji su i ovom prilikom pomogli u organizaciji regate: PIK VRBOVEC-MESNA INDUSTRIJA,d.d., Surf Shop, VOD d.o.o., Caffe bar Nika, Caffe bar Brend, Potka d.o.o., CARPE FERRUM j.d.o.o.

Idi na 24sata