To je to što me zanima!

Međunarodno FIS Masters Kup natjecanje - Sljeme

Natjecanje će se održati od 17. do 18. veljače 2012. godine, na Sljemenu, na Crvenom spustu. Do sada je prijavljeno 120 natjecatelja za noćni veleslalom i 100 za noćni slalom
Vidi originalni članak

U petak, 17.veljače 2012., s početkom u 18.00 sati održat će se noćni veleslalom na Crvenom spustu za žene i muškarce C, B i A kategorije. U subotu, 18. veljače 2012., s početkom u 16.00 sati, također na Crvenom spustu na Sljemenu održati će se prva vožnja slaloma za žene i muškarce C, B i A kategorije, dok će se druga vožnja voziti s početkom u 19.00 sati.

Za sada su prijavljeni natjecatelji iz 11 zemalja. Kao što smo i očekivali najviše natjecatelja dolazi iz Europe i za sada su svoje prijave poslale osim Hrvatske, Slovenija, Češka, Slovačka, Francuska, Italija, Grčka, Njemačka, Austrija i Švicarska. Osim njih na natjecanju će nastupiti i predstavnici Sjedinjenih Američkih Država. Očekuje se još prijava.

Hrvatska je prisutna na međunarodnim Master natjecanjima od 2001. godine, a danas je registrirano 28 mastera, od toga 7 žena. Naši će predstavnici nastupiti u obje discipline, i u slalomu i u veleslalomu, kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji.

Iz prijava se vidi da će konkurencija biti vrlo jaka budući da natjecatelji dolaze iz zemalja u kojima je alpsko skijanje izuzetno jako čak i za starije kategorije amaterskih natjecatelja, kao što su to Švicarska, Austrija, Njemačka, Italija i Francuska. Iz susjedne nam Slovenije uvijek stiže vrlo jaka ekipa tako da će hrvatski predstavnici imati izuzetno jaku konkurenciju.

Idi na 24sata