To je to što me zanima!

Mitsubishi ostvario najveći rast prodaje u Hrvatskoj

Pod palicom novog generalnog distributera, Gašparić Grupe, Mitsubishi Motors je postao automobilska marka sa najvećim rastom prodaje vozila u 2014.
Vidi originalni članak

Prema podacima agencije Promocija Plus, Mitsubishi je do 22. rujna 2014. godini ostvario prodaju od 167 vozila, što predstavlja rast od 215 % u odnosu na 53 vozila u istom razdoblju prošle godine.

Jedan od razloga za uspjeh je svakako oporezivanja vozila i prema ekološkim kriterijima, uvođenjem PPMV-a na emisiju CO2. Mitsubishi je jedan od pionira i trend settera primjene zelenih tehnologija u cestovnim vozilima. Tako su, primjerice, sva naša vozila opremljena sustavom automatskog gašenja motora na kraćim zastancima (Auto Stop & Go sustav), prvi smo proizveli serijski električni automobil na svijetu te ponudili prvi Plug in hibridni SUV na tržištu, Outlander PHEV.

Zahvaljujući dosljednoj i kontinuiranoj primjeni zelenih tehnologija, Modeli ASX sa dieselskim motorima su nedavno, zbog smanjenja emisije CO2, postali dostupniji i do 10.000 kn. Uz to, uveli smo besplatno 5-godišnje jamstvo za sve modele ASX-a i Outlander-a te postali jedan od najkonkurentnijih marki na tržištu u SUV kategoriji.

Mitsubishi L200 -najprodavaniji Pick-Up u Hrvatskoj

Rast prodaje Mitsubishi je zabilježio i u segmentu Pick-Up vozila. Tržište Pick-Up vozila u 2014 godini je opalo za čak 77% uslijed uvođenja posebnog poreza na motorna vozila za pick up-ove  kao iznimke u kategoriji gospodarskih vozila. Ujedno je ukinuta mogućnosti odbitka pretporeza kao na ostala komercijalna vozila.

No Mitsubishi je sa modelom L200 ipak uspio čak i povećati prodaju te preuzeti prvo mjesto po broju prodanih jedinica u kategoriji Pick up vozila.

Idi na 24sata