To je to što me zanima!

Naš najbolji gemišt - Jamnica i Graševina Vina Belje

Pozivamo i Vas da kušate tu najbolju kombinaciju Jamnice i Graševine Vina Belje, pod zajedničkim nazivnikom – naš najbolji GEMIŠT.
Vidi originalni članak

Znate li što je zajedničko Keltima, carici Mariji Tereziji, Josipu Juraju Strossmayeru, Anti Starčeviću, Augustu Harambašiću i Miroslavu Krleži? Možda zvuči nevjerojatno, ali veza postoji! Naime, svi su oni, kao i mnogi drugi, uživali u Jamnici –prirodnoj gaziranoj mineralnoj vodi kakvu poznajemo i danas.

Jamnica je prirodna gazirana mineralna voda čiju kvalitetu dokazuju brojne nagrade i međunarodna priznanja. 1997. godine Jamnica je među prvima postala nositeljica znaka Hrvatska kvaliteta, a na međunarodnom sajmu voda Aqua Expo 2003. u Parizu osvojila je prestižnu nagradu EAUSCAR kao najbolja prirodna gazirana mineralna voda.

Jamnicu krasi jedinstven okus, izbalansiran mineralni sastav i prirodna gaziranost. Osobito je omiljena u gastronomiji i ugostiteljstvu uz koje se vezala od samih početaka i ubrzo postala neizostavan dio zabave, druženja i obiteljskih okupljanja. Od svojih početaka i gemišt je, kao ukusno i osvježavajuće piće, pratio zabave, slavlja i obiteljska druženja postavši prepoznatljiv dio hrvatske kulture i gastronomije. Uz njega se oduvijek vezala i Jamnica koja je danas sinonim za dobar gemišt.

Prošle su godine po prvi puta, u okviru ljeta na Štrosu, održani Dani gemišta. Birao se najbolji gemišt, a  upravo je Jamnica bila neizostavan i konstantan dio svih gemišta koji su se ocjenjivali u sklopu spomenutog festivala. Različitost gemišta za tu priliku osiguravale su različita vina od sorte graševina raznih vinara. Najbolja kombinacija za gemišt, prema ocijeni anonimnih ocjenjivača i stručnog povjerenstva, pokazala se kombinacija Jamnice i Graševine Vina Belje.

Pozivamo i Vas da kušate tu najbolju kombinaciju Jamnice i Graševine Vina Belje, pod zajedničkim nazivnikom – naš najbolji GEMIŠT.

Idi na 24sata