To je to što me zanima!

Financijska pismenost žena: Znate li upravljati novcem?

Žene su manje financijski pismene od muškaraca, tvrdi istraživanje OECD-a provedeno 2020. godine. Je li to uistinu tako? Što vi mislite koji su razlozi za to, recite nam u istraživanju u nastavku
Vidi originalni članak

Bez obzira na dob i spol, svatko od nas mora biti dovoljno financijski pismen kako bi u ovim izazovnim vremenima uspio donijeti odgovarajuće financijske odluke za sebe i svoju obitelj. 

Iako opća financijska pismenost u Hrvatskoj raste, prema posljednjim rezultatima mjerenja, postoje značajne razlike između financijske pismenosti među spolovima. Žene su, naime, i dalje financijski manje pismene od muškaraca, a nižu razinu financijske pismenosti najčešće pokazuju starije i mlađe osobe, u dobi od 18 do 29 godina te one osobe koje ne koriste pametne uređaje, Također, prema podacima, ispitanice smatraju da novac postoji kako bi se trošio, odnosno prema zaključku OECD-a (Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj), Hrvati preferiraju trošiti novac "odmah" umjesto da ga dugoročno štede.  

Je li to uistinu tako? Molim vas da nam odgovorite na nekoliko pitanja kako bismo ustanovili razinu financijske pismenosti kod žena u Hrvatskoj. Ako vam se anketa ne otvara, molimo vas kliknite OVDJE!

Anketa

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • kokonut 03.03.2023.

    Ajd ne laprdajte,fin.ovisne o muškarcima..moš mislit. Žener rade isti posao za manju plaću od muškaraca,pa otud manja primanja plaće/penzije Rade 2 do 3 mjeseca u godini za badava.

  • Lostl 01.03.2023.

    Pa naravno da su financijski nepismene barem večina,žene zavise financijski od muškaraca zar nevidite da sve traže sugardady-a situirane dobrostoječe muškarce itd,još nisam vidio da žene uzdržavaju muškarce uostalom njima je mjesto u četri zida ne zato šta su večinom nesposobne i jadne nego šta one troše novac na šminku skupu odječu itd

  • loniirons 28.02.2023.

    Da su žene manje financijski pismene možda. Ali ne u Hrvatskoj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare