To je to što me zanima!

Nekad i sad: Ovako su se djeca igrala u prošlom tisućljeću

Čak i na samom početku civilizacije, mladi i djeca trebali su igračke koje će im pomoći u stimuliranju mozga i jačanju motorike. Neke od igračaka koje su i danas izuzetno popularne zapravo su stvorene prije više tisuća godina
Vidi originalni članak

Najranije vrste igara vjerojatno su se razvile iz ljudskog nagona za preživljavanjem. Povjesničari su, naime, stigli do zaključka kako je baratanje oružjem bila jedna od prvih lekcija kojima su podučavali djecu. Jednostavna palica ili grana nekog drveta koristila je, tako, kao prototip kasnijih vojnih rekvizita za igru, poput mačeva i pušaka.  

A da je put nekog uporabnog predmeta do igračke itekako zanimljiv, dokazuje i podatak da je izum konzola za videoigre i tableta u prvi plan industrije igračaka uveo tehnologiju na velika vrata, čime se zauvijek promijenio način na koji se djeca (i odrasli) igraju.   

  

Želite li razveseliti svoje najmlađe i usput doprinijeti njihovom razvoju, u Lidlu pronađite edukativne i zabavne igračke. Iz ponude posebno izdvajamo kutiju za učenje i igranje po cijeni od 44 kune, edukativnu slagalicu koja kroz igru unapređuje motoriku, kreativnost i prepoznavanje oblika za 55 kuna i dječji drveni laptop koji uključuje: 78 magnetnih slova, brojeva i računanja, drveni mobitel, spužvu i dvije krede za 59,99 kuna! Više informacija potražite u Lidl katalogu!  
Idi na 24sata

Komentari 20

  • ooo7papaja 25.09.2022.

    I ja sam se igra svinjskim mjehurom, a nisam živio prije 1500 godina!

  • mladen mil 24.09.2022.

    igrali smo se s njim bil je bolji od današnjeg balona

  • eho' 24.09.2022.

    Super su mi lego, hula hoop..križaljke slagalice i ostale slične igrice, pomoću kojih se uči i razvija mašta

Komentiraj...
Vidi sve komentare