To je to što me zanima!

Pčele su zaista posebne. Ove stvari o njima samo rijetki znaju

Tako krhke i sitne, a tako moćna stvorenja! Pčele su zaista priča za sebe jer predstavljaju jedinstvenu vrstu insekata bez koje bi ekosistem bio nezamisliv. U infografici saznajte zašto im sada treba naša pomoć
Vidi originalni članak

Njihov med koristimo u prehrani, propolis nam pomaže u jačanju imuniteta, vosak služi za izradu svijeća, a otrov se koristi u medicini protiv upala. Pčele su odgovorne i za oprašivanje oko 75% prehrambenih proizvoda pa poljoprivreda cijelog svijeta ovisi o njima. Stoga možemo zaključiti da je njihova uloga u našim životima zaista neprocjenjiva.

Nažalost, danas su pčelinje zajednice ugrožene zbog prevelikog korištenja toksičnih pesticida, uništavanja prirodnih staništa, klimatskih promjena i manjka medonosnog bilja čijim se nektarom pčele hrane. Procjenjuje se da je čak četvrtina europskih pčela ozbiljno ugrožena, a u infografici otkrijte zašto su još ovi insekti važni i kako im sada možete pomoći.

Akciji Francka ''Posluži pčeli, posluži prirodi'' dosad se pridružilo više od 15 tisuća ljudi koji su otvorili svoj Beestro za pčele. Ako im i vi želite pomoći, potražite Beestro posudu ili Beestro keramičku teglu kako biste im osigurali dovoljno hrane. Navedeni proizvodi dostupni su u Franck webshopu.
Idi na 24sata

Komentari 15

  • crnilabud 19.08.2021.

    Kažu,kad pčele izumru i čovjek ce!

  • BBA BI 19.08.2021.

    i prije se puno više koristilo pesticide koji su bili djelotvorni i poljoprivrednici nisu morali ići na predavanja niti posjedovat certifikate koje su skupo platili da bi besposličari imali posla i bogatili se na seljacima jer bez toga ne mogu kupiti skupe pesticide koji ne djeluju ni protiv obične krumpirove zlatice koja se od tih svih vrsta pesticida još više razmnožava.I na kraju kupite za par kuna u susjednoj državi sredstvo koje super djeluje i uništava nametnika jer oni na srecu nisu u eu koja zajedno sa našim debilima donosi takve zakone da će uništit poljoprivredu koja danas jedino opstaje zahvaljujuči novonastalim veleposjednicima koji se otmaju za zemlju jedino zbog dobirh poticaja i kredita iz eu kupiš skupi traktor,posiješ bilo što ne moraš nikoga zapošljavat već pojedinac obrađuje na tisuće hektara sam i prodaješ kome hoćeš bez raćuna jer nikome ne pravdaš što si posijo i koliki ti je prinos a poticaj sjeda što više zemlje to bolje možeš i murkulja sijat ili maglu bitni su hektari

  • 111163 19.08.2021.

    Kazu stari ljudi"kada nestane pcela ,nestat ce i svijeta"😥

Komentiraj...
Vidi sve komentare