To je to što me zanima!

Štednja premašila 290 milijardi kuna - evo što kažu Hrvati

Kažu da nismo štedljiva nacija, ali izgleda da stvari idu nabolje. Hrvati sve više štede, a to potvrđuju i brojke, čiji se iznos popeo za nekoliko milijuna kuna u odnosu na prošlu godinu
Vidi originalni članak

Prema podacima Hrvatske narodne banke, ukupni depoziti banaka, koji obuhvaćaju depozitni novac te štedne i oročene depozite, nastavili su rasti na mjesečnoj i godišnjoj razini te su na kraju lipnja premašili 290 milijardi kuna. Time je iznos štednje porastao za gotovo 14,3 milijuna kuna u odnosu na 2018 godinu.

Kad je riječ o kućanstvima, brojka se kreće oko 205 milijardi kuna. To nas je potaklo da pitamo Hrvate gdje ulažu ušteđeni novac, ali i što bi napravili da dobiju milijun eura. U videu pogledajte tko bi ga potrošio, a tko sačuvao za ''crne'' dane.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 38

  • 04.12.2020.

    Kakva bezočna i drska manipulacija podacima. Tehnički ne lažete, ali tako jadno manipulirate sa podacima. Koja štednja? "Novac koji građani imaju na transakcijskim računima je u studenom iznosio preko 103 milijardi kuna, što znači da više od trećine štednje u bankama čini novac koji nije oročen nego se nalazi na transakcijskim računima." Znači oni u HNB računaju da je štednja to što ljudima sjedne plaća na tekući. Odvratno ! FUJ!!

  • 25.12.2019.

    Na vino i rakiju .

  • BlackRaven 02.11.2019.

    Iznos štednje porastao u GODINI DANA za 0,18%??? U normalnoj državi, premijer bi letio sa pozije, parlament bi se raspustio, izbori bi bili odmah, a svi ekonomisti bi se držali za glave kolektivno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare