To je to što me zanima!

Ne dozvolite da propadnu godine učenja stranog jezika

Odrasli polaznici tečajeva stranih jezika često znaju reći: "Da smo učili na vrijeme, kad smo išli u školu, sad ne bismo bili ovdje." Pogotovo u slučaju engleskog i njemačkog jezika
Vidi originalni članak

Iako to obično kažu u šali, dijelom misle ozbiljno, kao da su svojom krivnjom propustili naučiti jezik kako treba dok su njihovi marljiviji kolege u tome uspjeli i time se spasili učenja u odrasloj dobi. 

Među mnogim čimbenicima koji utječu na učenje stranog jezika svakako je i dob kada se počinje, te intenzitet učenja. Djeca koja kreću s učenjem jezika od vrtića ili prvog razreda vrlo će vjerojatno do početka radnog vijeka postići razinu samostalnog korisnika (B1-B2). No s krajem formalnog obrazovanja obično dolazi i kraj formalnog učenja stranog jezika. Ukoliko jezik nemate priliku redovito koristiti na poslu ili u nekom drugom okruženju, nakon nekog vremena imat ćete osjećaj da ste sve zaboravili.

I što sad? Ne želite da vas prati osjećaj da niste učili kada je za to bilo vrijeme, ne želite ponavljati gramatička pravila i pisati zadaće, ali želite i dalje biti u kontaktu s jezikom kako sav trud i vrijeme koji ste uložili ne bi bio uzaludan

Za vas je idealan konverzacijski tečaj koji stavlja naglasak na održavanje kontinuiteta. Svaki kvalitetan tečaj dati će polaznicima priliku za vježbanje govora, no na konverzacijskim tečajevima govorna je vještina zastupljena u većoj mjeri od ostalih jezičnih vještina. U dogovoru s polaznicima biraju se teme koje će se obrađivati, a nastavne su aktivnosti usmjerene na poticanje govorne interakcije među polaznicima.

Više o konverzacijskim tečajevima potražite na stranicama Octopusa gdje su upisi u tijeku!

Idi na 24sata