To je to što me zanima!

Neponovljive osamdesete ponovno su u modi

Danas će se u 20 sati otvoriti izložba koja će nas vratiti u prošlost i kroz različite discipline donijeti sve najbolje što je hrvatsko umjetničko stvaralaštvo realiziralo u 80-tima
Vidi originalni članak

Nakon dugo priprema i uistinu jedinstvenog postava HDLU i Meštrovićev paviljon danas će postati nezaobilazno mjesto za sve simpatizere zlatnog doba osamdesetih i sve one koji vjeruju da su ih upravo one obilježile i dale pečat njihovom odrastanju. Naime od 10.4. do 10.5.2015. u HDLU trajat će Izložba Osamdesete – slatka dekadencija postmoderne. Ova zanimljiva izložba u svom postavu predstavlja prilično 'škakljivo' razdoblje od smrti Josipa Broza Tita do početka 90-ih godina kada realno započinje neminovni proces raspada Jugoslavije. Cilj izložbe je prikazati hrvatsku umjetničku scenu osamdesetih godina u kojima će naglasak biti na istaknute radove s područja likovnosti, performansa, fotografije, dizajna, arhitekture, stripa, mode, kazališta, književnosti, medija, filma, sporta i glazbe. 

Čak 18 autora i koautora sudjelovali su u realizaciji ove izložbe i događaju koji već danas mnogi smatraju najvažnijim i najzanimljivijim kulturnim postavom u 2015. godini.  Tako su uz autore Branka Kostelnika (pop-kultura) i Feđu Vukića (dizajn), važan doprinos ovom jedinstvenom kulturnom događaju dali i Krešimir Rogina (arhitektura), Željko Kipke (likovnost), Suzana Marjanić (performans), Damir Fabijanić (fotografija), Jurica Pavičić (film), Ivica Buljan (kazalište), Jagna Pogačnik i Krešimir Bagić (književnost), Ana Lendvaj (moda), Boris Dežulović (sport), Tvrtko Jakovina (povijesni kontekst), Darko Macan (strip), Tomislav Brlek (rock), Marijana Grbeša, Boris Rašeta i Zrinka Vrabec Mojzeš (masovni mediji i politika). 

U sklopu izložbe održavat će se tematske tribine i koncerti, DJ nastupi, performansi te velika modna revija koja će sve prisutne vratiti u specifičan modni izričaj toga vremena. Poseban naglasak stavljen je na glazbu, stoga sve ljubitelje glazbenog izričaja toga vremena u Tvornici kulture očekuju odlični koncerti grupe Boa (11.04.) te legendarnog makedonskog rock sastava Mizar (16.04.) 

Ulaznice za izložbu

Odrasle osobe: 20,00 kn

Osobe do 18 godina i umirovljenici: 10,00 kn

Grupe (min. 5 osoba), cijena po osobi: 10,00 kn

Redovni članovi HDLU-a GRATIS

Radno vrijeme izložbe

Utorak 11:00 - 22:00
Srijeda - petak 11:00 - 20:00 
Subota - nedjelja 10:00 - 18:00 
Ponedjeljak zatvoreno 

Ulaznice za koncerte

Ulaznice možete kupiti u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima Entrija i online putem sustava www.entrio.hr.

Boa 11. 4. u Velikom pogonu Tvornice kulture

Pretprodajna cijena iznosi 45,00 kn, a na dan koncerta 55 kn. 

Mizar 16. 4. u Tvornici kulture

Pretprodajna cijena iznosi 70 kn, a na dan koncerta 80 kn.


Idi na 24sata