To je to što me zanima!

10 posto uzoraka goriva nije zadovoljilo, uglavnom dizela

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ministar Vrdoljak je objavio rezultate akcije Oktan u kojoj je od prosinca inspekcija uzela 50 uzoraka goriva s benzinskih postaja i na graničnim prijelazima
Vidi originalni članak

Od 50 uzoraka koje su izuzeli, 10 posto nije zadovoljilo standarde. Od tih 5 loših uzoraka, 4 se odnosi na lošije dizelsko gorivo, a jedan na benzinsko (Eurosuper 95) , objavilo je u subotu Ministarstvo gospodarstva.

Ministar Ivan Vrdoljak nije otkrio koje benzinske postaje su imale loše gorivo ni imena tvrtki, ali je rekao da će protiv njih biti podignute prijave. Kazne za pravne osobe su od 300.000 do 600.000 kuna, a za fizičke osobe koje su odgovorne od 40.000 do 70.000 kuna.

- To je daleko veći postotak od onoga što sam ja očekivao. Nastavit ćemo akciju i podnijeti kaznene prijave protiv onih koji nisu imali zadovoljavajuću kvalitetu. Glavna poruka je da ono što je danas 10 posto za nekoliko mjeseci mora biti nula - rekao je Vrdoljak.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon što se uveo sustav da benzinske postaje mogu svakodnevno mijenjati cijene goriva, Vrdoljak kaže da će početkom godine napraviti aplikaciju za mobilne uređaje i web stranice gdje će se moći provjeriti cijena goriva na postajama.

Loši uzorci su s zagrebačkog, osječkog, varaždinskog i splitskog područja dok su uzorci s područja Rijeke bili ispravni.

U akciji Oktan uzimali su uzorke s benzinskih postaja i iz cisterni na dva granična prijelaza.

Vrdoljak se pohvalio da su ove kontrole odgovorne i za nižu cijenu goriva od 10 posto.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 134

  • MI-MA 14.12.2014.

    Pored lošeg goriva i pada cijena barela nafte na svjetskom tržištu,naša vlada ne vidi razloga za drastično smanjenje cijena goriva. To se isto odnosi i na pekare. Sad kad imaju jeftiniju struju i gorivo ne smanjuju cijenu kruha a dobro nam je poznato kako su se bunili na prijašnja poskupljenja.

  • Dik Vam Dam 13.12.2014.

    Časopis "Auto klub"je ova ispitivanja goriva vršio prije deset i više godina.

  • ŽeljkoCik 13.12.2014.

    ova objava za nas obicne smrtnike ne znaci nista jedino znamo da nas varaju i lažu svi.Prvo ovi na crpkama a onda ministar u vladi prica a nista ne kaže. Da u restoranu prodaju hranu koja je pokvarena ne bas do kraja jos malo jestiva ali ugrozava zdravje i zivot ljudi bio bi zatvoren isti momenat i netreba objava bila bi traka o zabrani rada svi bí znali da tu nesto ne valja, a inace male obrte zatvaraju i za puno manji propust. A ovdje se daje da nas i dalje varaju kradu ugrozavaju nasu imovinu a tako i nase zdravlje i nikom nísta . Nemam komentara na ovakvo ponasanje vlasti

Komentiraj...
Vidi sve komentare