To je to što me zanima!

24sataExpress: Zaboravili su hrvatsko selo u Srbiji

Ni na nebu ni na zemlji: Nakon rata dio hrvatske zemlje ‘zaglavio’ je u Srbiji. Granice nisu riješene, a o ljudima s tog područja nitko više ne mari
Vidi originalni članak

Karapandža, Kenđija, Kalandoš, Kazuk, Adica, Šmaguć, Zmajevačka kučka, Poluostrvo, Varošviz, Zverinjak i Srebrnica katastarski su nazivi zemljišnih čestica hrvatskog državnog teritorija koje se nalaze na lijevoj obali Dunava, preko puta Batine, Zmajevca i Kopačeva.
No, tih gotovo 10.000 hektara oranica i šuma Hrvatska nikad nije “zaposjela”, a Srbija se suzdržava od bilo kakvih djelovanja na tome području. Ondje, u nevjerojatnim uvjetima, u apsurdnoj situaciji, živi i 26 hrvatskih državljana hrvatske i mađarske nacionalnosti... Ne znaju koju hitnu zvati, gdje da im djeca idu u školu, a i kad odlaze u hrvatsku poštu moraju nositi dokumente za prelaz granice. Nijedna država ondje ne provodi zakone pa, čini se, najbolje prolaze krivolovci i vikendaši koji su posljednjih nekoliko godina, koristeći bezakonje, sagradili nekoliko stotina kuća za koje nitko ne plaća komunalije ni poreze.

Više pročitajte u 24sataExpressu!

Idi na 24sata

Komentari 9

  • mata1 05.10.2010.

    za to bi se ivo mogo pobrinuti, prvo nek obavi svoje pa ide obavljat tudje.i uvlacit se u guzicu

  • ribić 05.10.2010.

    JerkoKC je rekao golu istinu!

  • ivan napast 05.10.2010.

    kakve drzave takvi i zakoni... banana drzave jbg

Komentiraj...
Vidi sve komentare