To je to što me zanima!

HDZ-ovci 4 dana prije izbora svjedoče na suđenju Sanaderu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Sanader je tražio da se oko afere Planinska na sudu ispitaju neki bivši njegovi ministri Damir Polančec, Gordan Jandroković, Božo Biškupić i Ivan Šuker
Vidi originalni članak

Četiri dana prije izbora bivši ministri u HDZ-ovoj vladi Damir Polančec, Ivan Šuker, Gordan Jandroković i Božo Biškupić svjedočit će na Županijskom sudu u Zagrebu u predmetu Planinska . Za svjedoke ih je predložila Jadranka Sloković, odvjetnica prvookrivljenog Ive Sanadera.

Ispitat će ih u vezi sudjelovanja na sastanku užeg kabineta i sjednice vlade održanih 2. travnja 2009. godine i to na okolnost donošenja suglasnosti za kupovinu nekretnine Stjepana Fiolića u Planinskoj ulici u Zagrebu za potrebe ministarstva regionalnog razvoja. Svjedočit će i o okolnostima je li njihov bivši šef Sanader na bilo koji način na njih utjecao ili vršio pritisak kako bi donijeli odluku u kupnji zgrade.

POGLEDAJTE VIDEO: Posljednji dani na slobodi Ive Sanadera

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bivšeg ministra financija Ivana Šukera ispitat će na okolnost zašto se suglasio s ministarstvom regionalnog razvoja za kupnju nekretnine i zašto je dao nalog da je suglasan s tim zahtjevom. Također će ga ispitati je li bivši premijer vršio pritisak na ministrastvo ili na njega osobno da donese takvu odluku.

O drugim dokaznim prijedlozima USKOK-a i branitelja sutkinja Jasna Smiljanić odlučit će naknadno.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare